PUBLICITAT

Anyós

Tres fitxatges polivalents pel VPC

Es reforça amb Parre, que aportarà experiència, i amb dos jugadors joves com Turckoski i Tau

Per JOAN JOSEP BLASCO

Thomas Turckoski, Jean-Joseph Parre i Samuel Tau, en la presentació d’ahir.
Thomas Turckoski, Jean-Joseph Parre i Samuel Tau, en la presentació d’ahir. | J.J.B.
Reforços per al VPC. L’equip no vol passar pel tràngol de la temporada passada, on es va evitar el descens als despatxos, i per aquest motiu confecciona una plantilla que barreja joventut i experiència. De fitxatges forans n’arriben tres, els francesos Jean-Joseph Parre i Thomas Turckoski i el tongolès Samuel Tau. Amb la seva arribava es vol guanyar en polivalència per comptar amb diferents alternatives al llarg de la campanya.
 
Parre és el veterà dels tres nouvinguts. De 32 anys, té experiència a Federal 1, amb el Blagnac. Format al Colomiers també ha passat per altres categories amb l’Auterive, Saverdun i Foix. El curs passat no va jugar. És un mig obertura. «Sóc un jugador polivalent que puc jugar en diferents llocs», indica Parre, que pensa en «aportar la meva experiència sobre el camp». És ambiciós i espera veure el club en llocs més alts els pròxims anys: «Per a mi Andorra ha d’estar a Federal 3 i no a Promoció d’Honor».
 
L’altre gal és Turckoski, de 21 anys, un mig melé que també pot estar en posicions de tres quarts. Va arribar a jugar a Federal 1 amb el Saint Medart i també ha passat pel Lormont i l’Union Bordaux Begles. Arriba després de realitzar una estada de sis mesos a Nova Zelanda. Com el cognom indica, tenir els avis polonesos li va servir jugar amb la selecció de rugbi 7 d’aquell país. Ser al Principat «em permet jugar al campionat francès», que és el que buscava després de la seva experiència a Oceania. Al VPC, «espero poder fer una bona temporada». Tau, també de 21 anys, pot jugar com a segon i tercera línia i al centre. Va arribar a disputar la segona divisió neozelandesa amb el Marist College i destaca per la seva tècnica. El seu germà Sione juga a l’Agen, equip que el curs passat va descendir del Top 14. Samuel va anar a França, però una lesió el va mantenir mesos allunyat dels terrenys de joc. Es va decidir a venir a Andorra perquè es tracta «d’una nova experiència. El que estic buscant és poder jugar».
 
L’entrenador del VPC, Jonathan Garcia, destaca que tots tres «són molt polivalents. És el que nosaltres buscàvem perquè les temporades són molt llargues» i davant les baixes per lesió i altres motius es necessita cobrir totes les posicions. Amb l’excepció de Parre, per l’edat dels fitxatges pronostica que poden tenir futur a l’entitat. «El que més ens agrada és treballar amb gent jove» i «esperem que tinguin una llarga trajectòria a Andorra».
 
Plantilla àmplia / Aquestes no seran les úniques incorporacions, perquè el club està treballant en recuperar antics jugadors per acabar la conformar la plantilla. Aquest fet permet que les fitxes actuals tinguin un augment significatiu i en siguin 64, que permet que es pugui conformar un segon equip. Aquest conjunt «és molt necessari tenir-lo en aquesta categoria» i el dirigiran ell mateix i David Kirikaishvili. El nou projecte que engeguen té un clar objectiu. «Volem ser el màxim de competitius possible, el que porta a pensar en l’ascens per la pròxima temproada», assegura Garcia, que és ambiciós després d’haver aconseguit la permanència per la compensació d’ascensos. Pujar de categoria «és una de les prioritats» i en aquesta línia treballaran. 
 
El camí l’iniciaran el 17 agost amb l’inici dels entrenaments. A la pretemporada disputaran tres amistosos. El primer partit serà el 28 del mes vinent contra la Universitat de Cork. Amb els irlandesos jugaran al camp de Prada de Moles d’Encamp. El 3 de setembre s’enfrontaran al Manresa a la capital del Bages i tancaran el capítol d’amistosos contra el Tarragona el 17 de setembre a l’Estadi Nacional. Una setmana després començaran la lliga.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT