PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Gili demana els informes del Govern sobre la dependència

El partit vol la documentació per fer una «reflexió»

Per EL PERIÒDIC

Edifici administratiu del Govern d’Andorra.
Edifici administratiu del Govern d’Andorra. | EL PERIÒDIC
La consellera general del Partit Socialdemòcrata (PS), Rosa Gili, ha tramitat una demanda d’informació a Sindicatura mitjançant la qual vol accedir als diferents informes que hagi encarregat o realitzat el Govern en els darrers anys vinculats a la problemàtica de la dependència. 
 
La parlamentària posa en relleu que es tracta d’una situació que afecta cada cop més persones i, per tant, és necessari poder accedir a la màxima informació possible per poder fer «una reflexió» i saber quines línies s’han de seguir els anys vinents per afrontar la situació. En concret, Gili demana que «en el millor termini, em faciliti tots els informes sobre la problemàtica de la dependència (gent gran, malalts mentals o altres) encomanats pel Govern». La consellera general sol·licita tots aquells estudis que s’hagin encarregat des de l’Executiu en els darrers cinc anys.
 
La parlamentària socialdemòcrata també vol recordar que la demanda d’informació fa referència a una problemàtica «cada cop més creixent» en la societat. Gili explica que «tenim constància que existeixen aquests estudis» i, per tant, «ens interessa saber què diuen». A més, Gili matisa que els centres sociosanitaris existents al país, com ara el Cedre, atenen actualment un nombre important d’usuaris amb problemes de dependència però alerta que «es barregen pacients amb diferents necessitats». 
 
Així mateix, des del PS es vol destacar que «som conscients que cal fer una gran reflexió relacionada amb això», i Gili apunta que aquest és un dels motius que ha originat la demanda d’informació. «Volem tenir accés a aquests informes per saber cap on ens hem d’orientar», afirma la parlamentària escaldenca, que es mostra convençuda que disposar de tots aquests estudis «ens permetrà saber i avaluar en millors condicions quins recursos, quines infraestructures i quantes places en residències necessitarem com a país en el futur». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT