PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El 2017 sortiran 20 noves places per a personal d’educació fix

El ministre Jover es reunirà amb el sindicat docent per valorar tot el procés de selecció de professorat

Per E. J. M.

Imatge d’arxiu d’una assemblea de personal docent.
Imatge d’arxiu d’una assemblea de personal docent. | TONY LARA
Aprincipis de l’any que ve, el Ministeri d’Educació, Ensenyament Superior i Recerca convocarà el professorat a cobrir 20 noves places per a personal docent fix. L’objectiu és corregir l’abús que s’ha fet, en els últims anys, de la figura de l’eventual en l’àmbit educatiu. «El volum d’eventuals d’educació és elevat, per a mi, massa. Uns 200 eventuals sobre un miler de persones és un percentatge massa elevat», ha declarat el titular de la cartera d’Educació, Eric Jover. 
 
El ministre ha recordat que «al gener vam fer la primera convocatòria i vam treure un edicte amb 20 places, i al gener del 2017, tot i que no tenim el calendari tancat, traurem una altra convocatòria». Jover ha argumentat que «la voluntat del Govern és anar disminuint el nombre d’eventuals mitjançant edictes que no siguin només de consolidació d’eventuals, perquè també estan oberts a fora, però que la feina dels eventuals estigui valorada». 
 
«L’objectiu és que en els pròxims anys anem reduint el nombre d’eventuals fins aconseguir un volum més natural», ha afegit el ministre. Amb tot, Jover ha insistit que «els eventuals no desapareixeran perquè és una figura que necessitem al cos d’educació, i suposo que en altres àmbits de l’Administració també. A educació, per les fluctuacions de demografia, ens demanen de poder comptar amb eventuals, que no hem d’agafar com a agents de l’Administració perquè la seva feina és temporal».
 
El titular d’Educació va admetre que «en els últims anys s’ha fet un abús de la figura d’eventual, i l’objectiu en aquesta legislatura és anar normalitzant la situació». 
 
CONVERSES AMB EL SEP / Les 20 places ofertes en l’edicte que es va convocar al gener s’han cobert, tot i que Jover no n’ha volgut donar els detalls perquè «ens hem emplaçat amb el sindicat [Sindicat d’Ensenyament Públic, SEP] per valorar el procés», ha dit el ministre. Jover ha recordat que les 20 places s’han cobert mitjançant un procés intern i un d’extern, però els detalls els revelarà més endavant perquè en vol parlar abans amb el SEP. «Totes les places s’han cobert i el procés ha funcionat raonablement bé», ha assegurat. 
 
El ministre també es vol reunir a principis de curs amb les 20 persones que han superat l’edicte i que el pròxim curs escolar 2016-2017 ja treballaran com a personal docent fix. «Nosaltres volem valorar si la ponderació que hem posat als eventuals ha estat massa poca o excessiva, i vull tenir aquesta reunió amb els eventuals a principis del curs que ve, per saber com ha anat el procés i què podem millorar, perquè les pròximes convocatòries siguin millor», ha conclòs.
 
Les especialitats de les places que s’oferiran en els pròxims edictes s’anunciaran més endavant. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT