PUBLICITAT

ESCALDES.ENGORDANY

Casadevall vol dimitir perquè el seu cosí representa els Cierco

El secretari general del Govern tem un possible conflicte ètic

Per EL PERIÒDIC

El secretari general del Govern, Jordi Casadevall, en una roda de premsa.
El secretari general del Govern, Jordi Casadevall, en una roda de premsa. | TONY LARA
El secretari general del Govern, Jordi Casadevall, ha posat el seu càrrec a disposició del cap de Govern, Toni Martí, pel possible conflicte ètic que es pugui generar pel fet que el seu cosí Enric Casadevall hagi acceptat defensar els germans Cierco en la causa BPA, segons informa l’ANA.

Casadevall va presentar ahir la seva renúncia, però Martí encara no ha pres cap decisió. El secretari general ha decidit fer aquest pas per sentit de la responsabilitat i per la seva disconformitat amb la decisió presa pels seus familiars. Fa uns dies, el despatx d’advocats de Jaume Bartumeu va renunciar a representar els accionistes majoritaris de Banca Privada d’Andorra (BPA), els germans Ramon i Higini Cierco, per discrepàncies. La defensa ha recaigut en el bufet Casadevall Advocats i la lletrada Maribel Lafoz.

El responsable jurídic del Govern és cosí de l’advocat Enric Casadevall, del despatx Casadevall Advocats, i, per tant, ha considerat que es podria crear un conflicte ètic. Amb tot, Jordi Casadevall vol demostrar, amb la disponibilitat a dimitir, que no està d’acord en la decisió presa pels seus familiars. La pilota ara sobre la taula de Martí, que ha de valorar si hi ha conflicte ètic o si es pot separar que el màxim responsable jurídic de l’Executiu sigui familiar de l’advocat dels denunciants del Govern per la intervenció de BPA.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT