PUBLICITAT

Canillo

Camp, sorprès per la publicació de les queixes de les ràdios privades

El ministre avisa que les tarifes que s’imposin han de ser «creïbles»

Per MARISA DA COSTA

El ministre de Turisme i Comerç, Francesc Camp, ahir.
El ministre de Turisme i Comerç, Francesc Camp, ahir. | MARICEL BLANCH
El ministre de Turisme i Comerç, Francesc Camp, es va manifestar ahir sorprès per la publicació, per part de la Unió de Ràdios Privades d’Andorra (URPA), de la carta que li van fer arribar la darrera setmana tot suposant que es tracta d’una tàctica per fer «pressió». Al respecte del contingut de dit document, el titular va mostrar-se obert al diàleg emfasitzant no obstant en la voluntat d’adaptar els gravàmens a la legislació de l’entorn per fer-los «creïbles».
 
Camp no amaga el seu enuig per la difusió, des de l’agrupació d’emissores privades, d’un document que esperava d’ençà que, ara fa dos mesos, s’hi reunia per estudiar plegats els imminents costos que es donarà als productes de caràcter cultural. El polític veu aquesta acció com una tàctica del remitent per a accelerar i/o decantar les negociacions. En aquest sentit, el responsable del Comerç va reiterar en la idea que veu poc «oportú entrar en una negociació i que cada passa que es doni s’hagi de fer pública».
 
La «sorpresa» de la cara visible de l’Administració central en aquest procés rau en la confiança que guardava en què es tractés «d’una negociació a porta tancada», en vista que la publicació «de cada passa» pot conduir a «males interpretacions del que es diu i no m’agradaria arribar a aquest extrem». 
 
Disposició per escoltar/ Gairebé com un reny, Camp va voler concloure el capítol de la publicació feta del desenvolupament de les reunions que ell mateix manté amb la Unió i altres afectats recordant-los que «a porta tancada» és quan «les coses es fan millor». «A partir d’aquí, porta oberta a arribar a una solució factible i que sigui equilibrada».
 
Tarifes «homologables»/ Per a «equilibrada» Francesc Camp entén satisfactòria per als qui hauran de pagar però amb consistència de cara a l’exterior. «Tots els qui facin servir continguts culturals han de tenir molt clar que les tarifes han de ser homologables a nivell europeu», va sentenciar.
 
El membre del Govern encarregat, juntament amb la Societat de Drets d’autor i Drets Veïns (SDADV), de fixar unes tarifes amb què s’ha de bonificar els autors, creadors, proveïdors i distribuïdors de béns i serveis culturals i artístics es posiciona favorable a la negociació, però, ja «d’entrada», va advertir que no es faran «unes tarifes que puguin agradar molt als organismes i entitats, però que no siguin «creïbles» i «homologables» a les establertes a nivell europeu.
 
L’Administrció i l’SDADV s’escoltaran, segons va assegurar Camp, les «demandes» i suggeriments que es facin des dels diferents sectors implicats en aquest procés de protecció de la propietat intel·lectual, però pensant en «tarifes que tinguin sentit». 
 
Calendarització/ Ara per ara encara no s’ha concretat quan han d’entrar en vigor aquestes imposicions que tant la societat de gestió com el Govern es troben en procés de negociar, no només amb l’URPA sinó amb les desenes de sectors que es serveixen, en la seva activitat habitual, de continguts de caràcter artístic i cultural. 
 
La intenció expressada des de la direcció del procés és la d’imposar aquests impostos a partir de l’inici del mateix any vinent, deixant els propers quatre mesos de marge per tancar els fronts oberts amb els diferents implicats, entre els que es trobem tant corporacions comunals com ràdios i altres afectats. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT