PUBLICITAT

Andorra la Vella

Martí desestima la possibilitat de prescindir de Casadevall

El secretari general manté el càrrec tot i el vincle familiar amb la defensa dels Cierco

Per El Periòdic

Jordi Casadevall mantindrà el rol com a secretari general de l’Administració Central.
Jordi Casadevall mantindrà el rol com a secretari general de l’Administració Central. | Tony Lara
Jordi Casadevall, el secretari general del Govern, manté el càrrec que abans d’ahir mateix posava a disposició del cap de Govern pels seus vincles familiars amb la nova representació lletrada dels accionistes majoritaris de Banca Privada d’Andorra. Només unes hores després que Casadevall es manifestés obert a abandonar el seu lloc a l’Executiu, el líder demòcrata, Antoni Martí, rebutjava la idea i reafirmava la confiança en Casadevall.
 
El cap de Govern, Antoni Martí, feia saber al secretari general que rebutjava la seva predisposició a marxar amb una missiva en què agraïa, segons es va informar ahir a través d’un comunicat oficial, la «lleialtat i honestedat» demostrades darrerament. Casadevall posava el seu lloc a disposició de Martí el dimecres a causa de la seva connexió amb el cas BPA. Després que l’excap del Govern, Jaume Bartumeu, abandonés la defensa dels germans Higini i Ramon Cierco per discrepàncies en el desenvolupament de les demandes en contra, precisament, de l’Executiu, un familiar del qui continuarà sent secretari general assumia dita representació.
 
Allunyat de les causes judicials/ Tal com s’informa a través de la nota de premsa amb què l’Administració central confirmava la continuïtat del secretari, Casadevall es mantindrà allunyat de les diferents causes que atenyen la problemàtica despresa de la banca intervinguda. «Tots dos han acordat que Casadevall –en tant que màxim responsable del gabinet jurídic– s’inhibeixi de tot el relatiu a les causes judicials obertes en l’afer BPA, assegura la nota.
 
Martí assegura que la decisió de mantenir Casadevall al marge de la problemàtica «no implica una manca de confiança en el secretari general, sinó que s’adopta per preservar la bona imatge i el bon nom del gabinet jurídic del Govern».
 
Ambdós han reafirmat, amb les seves respectives cartes, la seva convicció a favor del projecte polític que l’Executiu desenvolupa des que entrava a liderar l’Administració central el passat 2011, diu la nota. 
 
La decisió de Martí arriba després que Casadevall considerés oportú donar el pas pel possible conflicte ètic que es pogués crear de la situació, malgrat que no només, van dirfonts properes a l’ANA, hi té res a veure sinó que la seva voluntat era mostrar el seu desacord amb la decisió presa pels familiars que defensen els accionistes majoritaris de BPA. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT