PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La Policia decomissa més de 20 grams de cocaïna en una setmana

Cinc persones han estat detingudes per delictes contra la salut pública per possessió de droga

Per EL PERIÒDIC

Un agent de la Policia treballa en la campanya de controls d’alcoholèmia al volant.
Un agent de la Policia treballa en la campanya de controls d’alcoholèmia al volant. | TONY LARA
En només una setmana, els agents de la Policia han detingut cinc persones enxampades en possessió de droga com a presumptes autores de delictes contra la salut pública. En total, les intervencions es van saldar amb el decomís de més de 20 grams de cocaïna. Cal sumar aquestes cinc detencions a 24 altres arrestos que afecten, sobretot, a infraccions contra la seguretat col·lectiva.

Les dues operacions de major rellevància en matèria de lluita contra la droga van tenir lloc a la frontera: d’una banda, una dona de 34 anys, no resident, va ser controlada amb 10,7 grams de droga quan intentava entrar al Principat a través del riu Runer, el migdia del darrer dijous. La dona va ser desproveïda dels productes estupefaents i altres proves d’interès per al cas abans de ser posada a disposició judicial.

Els funcionaris de duanes van interrompre, d’altra banda, l’entrada de gairebé set grams de cocaïna que intentaven efectuar dues persones residents de 42 i 32 anys el passat dissabte. En aquest cas, la batuda va tenir lloc quan tocava la una del matí. Per últim, en el marc dels controls desenvolupats a la frontera hispano-andorrana, cal parlar de la detenció d’un jove de 19 anys, arrestat la tarda de diumenge quan va voler accedir al país amb 0,3 grams de cocaïna.

Encara concernint a delictes contra la salut pública, del balanç policial de la darrera setmana es desprèn la detenció d’un jove de 26 anys agafat pels agents en servei a la festa major de Sant Julia de Lòria quan es disposava a consumir. En aquest cas, la quantia de cocaïna decomissada va ser de 2,7 grams.

Cop important a l’alcoholisme/ En plena campanya per combatre la conducció sota els efectes de l’alcohol, cal destacar la detenció de 18 persones per conduir èbries. Una dotzena d’aquestes persones van ser aturades i detingudes quan anaven al volant havent begut, en el marc dels controls esmentats. Un dels detinguts, de 28 anys, va agafar el seu vehicle malgrat la taxa de taxa d’alcohol d’1,97 g/l amb què els agents l’aturaven la matinada de dissabte.

A banda de la campanya, van ser encarcerades sis altres persones. Tres d’elles es van veure implicades en diferents accidents de circulació.  Si bé en dos d’aquests casos , perpetrats per una dona de 40 anys i un home de 43 únicament es van haver de lamentar danys materials a les carreteres de Santa Coloma i de la capital, respectivament, un dels detinguts –que a més anava sota els efectes de la droga–, es va veure involucrat en una topada amb un altre vehicle els dos ocupants del qual van haver de ser traslladats a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell. Ambdós van ser donats d’alta en patir únicament ferides lleus, però l’altre conductor, que conduïa amb una taxa de 0,98 g/l. i drogat, va ser detingut després de constatar-se que no havia patit lesions arrel de l’accident.

De les 29 detencions que van tenir lloc la setmana de l’1 al 7 d’agost,  cal destacar tres detencions per robatori al Pas de la Casa, de tres persones de 51, 37 i 27 anys d’edat que es dedicaven a la sostracció de béns de vehicles que prèviament manipulaven.

Per últim, cal lamentar novament detencions arrel de baralles a la via pública. Dos homes de 39 i 45 anys van ser detinguts com a presumptes autors d’agressió física amb lesions en l’àmbit d’una discussió a la via pública. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT