PUBLICITAT

Encamp

Saboya desvincula Casadevall de cap «afer» i hi reitera la «confiança»

El ministre qualifica d’«honorable» la disposició del secretari general de deixar el càrrec a l’Executiu

Per M.C.

El ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, va reiterar ahir el suport a l’acció del secretari general.
El ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, va reiterar ahir el suport a l’acció del secretari general. | ANA / M.T.
No hi ha cap afer Casadevall» i el secretari general del Govern segueix comptant amb l’«absoluta confiança» de l’estament taronja malgrat l’entrada d’un familiar seu en l’equip lletrat que defensa els interessos dels antics propietaris de Banca Privada d’Andorra (BPA). El ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, corrobora l’apreciació del Govern vers Jordi Casadevall. Més, després que fes evident la seva «honestedat» tot posant la seva continuïtat en el càrrec com a secretari general a disposició del cap de Govern arrel del coneixement dels fet.

Per al titular de les relacions internacionals no hi ha res més enllà de la resposta escrita del dirigent de l’Administració, Antoni Martí, al secretari general del Govern. Preguntat sobre la problemàtica oberta la darrera setmana pel mateix alt càrrec governamental en mostrar-se predisposat a abandonar el seu lloc, Saboya va ser clar i directe: «No hi ha cap afer Casadevall». Aquest darrer va posar la seva posició en les mans de Martí en el moment en què un membre de la seva família prenia el relleu a l’excap del Govern Jaume Bartumeu en la defensa lletrada dels germans Ramon i Higini Cierco, principals accionistes de la desapareguda BPA.

Suport de Govern i de DA/ El titular d’assumptes exteriors va recordar, en el transcurs de la presentació del llibre de la Societat Andorrana de Ciències Andorra i els Petits Estats d’Europa que ahir es desenvolupava al Museu de l’Electricitat de FEDA, que la missiva del líder a Casadevall tot denegant la possibilitat que abandonés el seu equip així com transmetent-li el seu agraïment per la passa donada en un gest en benefici de la imatge del Govern tot fent la posició d’Antoni Martí extensiva a tota la formació demòcrata.
Saboya va prendre el paper de portaveu de Demòcrates per Andorra per traslladar públicament el «suport» de la totalitat dels seus integrants al secretari, amb vocació de tancar l’assumpte.

Honor i confiança/ La determinació de Casadevall per evitar que es comprengui un conflicte d’interessos entre la seva activitat actual i la defensa, per part d’una persona del seu entorn, dels germans Cierco en el ‘cas BPA’, porta el Govern a reiterar-hi la seva «absoluta confiança» però també a agrair la seva disposició, la qual Saboya va definir com a «honorable». Ni per al titular d’Exteriors ni per a la resta de l’administració no hi ha, doncs «cap afer». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT