PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Tot s’hi val per tenir la ‘selfie’ més intrèpida

La moda dels autoretrats està provocant que molta gent es faci fotos en llocs perillosos per aconseguir més visibilitat a les xarxes socials

Per L.R.

El jove que va seure al costat de l’estàtua del Roc del Quer, dissabte.
El jove que va seure al costat de l’estàtua del Roc del Quer, dissabte. | Isidre Bafino
El cas del jove que va posar la seva vida en joc el passat dissabte al mirador del Roc del Quer a Canillo per fer-se un autoretrat és només una incògnita dins del món de les selfies perilloses. Des que va començar la moda de fotografiar-se a un mateix amb qualsevol dispositiu electrònic que tingui una càmera han estat diverses les notícies que s’han publicat sobre el tema i que han acabat amb desenllaços tan tràgics com la mort dels seus autors.

Un dels motius que porten a aquestes persones a jugar-se la vida per aconseguir la millor selfie és el reconeixement que aconsegueixen a través d’Internet. En qüestió de minuts, les autofotografies extremes corren per les xarxes a tota velocitat arribant a qualsevol part del món. Un fet que demostra que les selfies més extremes atrauen milions de mirades arreu del món malgrat que la majoria de la gent considera que es tracta d’una actitud imprudent és el gran nombre de visites que acumulen vídeos penjats al canal Youtube amb diverses imatges presses des de llocs arriscats. El vídeo 25 most dangerous selfies ever, per exemple, ja ha aconseguit gairebé 36 milions de visualitzacions.

Els curiosos en trobaran de tots els gustos i a qualsevol indret. N’hi ha que desafien la gravetat des de gratacels altíssims, d’altres que prefereixen situacions de risc com nedar entre taurons o jugar amb les dents d’un lleó, i alguns que decideixen immortalitzar moments d’adrenalina des d’una muntanya russa. Tot un seguit d’exemples que demostren que, a vegades, l’ésser humà és poc racional.

Per intentar evitar els casos més extrems de selfies que han acabat amb la mort dels seus autors, alguns llocs emblemàtics d’arreu del món on és habitual fotografiar-se per guardar-ne un record han decidit incorporar cartells alertant dels perills de les selfies extremes o, fins i tot, han arribat a prohibir-les. N’és un exemple, en el primer cas, el Parc Nacional de Yellowstone, als Estats Units, o el Royal National Park a Austràlia, en el segon, que va decidir prohibir l’accés a una roca coneguda com a Wedding Cake, suspesa a 25 metres sobre el nivell del mar, i des d’on la gent es feia multitud d’autoretrats. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT