PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La Copa del Món de BTT de la Massana preveu les xifres del 2013 amb 35.000 espectadors

S’hi donaran cita prop de 700 corredors en descens i ‘cross-country’ entre l’1 i el 4 de setembre

Per Iván Moure

Els tècnics revisen i modifiquen un revolt del descens de la Copa del Món de BTT que es disputarà a Vallnord-Pal de l’1 al 4 de setembre.
Els tècnics revisen i modifiquen un revolt del descens de la Copa del Món de BTT que es disputarà a Vallnord-Pal de l’1 al 4 de setembre. | Vallnord
Falten vuit dies perquè torni l’espectacle de la BTT a la Massana. Comença una nova era per a Vallnord-Pal, després de tocar el cel l’estiu passat amb l’organització dels Mundials. Torna el circuit de la Copa del Món a territori andorrà per a la disputa de la setena i última cita de cross-country ñolímpic, i la vuitena i també última en descens –després de Lourdes, Cairns, Albstadt, la Bresse, Fort William, Leogang, Lenzerheide i Mont-Sainte-Anne.
 
Així doncs tots dos campionats es decidiran en terres andorranes i en el cas del descens els corredors també podran gaudir de l’última pedra de toc abans de la disputa dels Mundials, tant individual com per relleus, a l’estació italiana de Val di Sole. Els de cross-country –com també l’eliminator i els relleus– es van fer a finals del juny i principis del juliol passats a Nove Mesto (República Txeca). Des de l’estació, ja s’ha fet un càlcul aproximat de les visites que es preveuen entre l’1 i el 4 de setembre que es disputa la prova: 35.000 espectadors. Una xifra que igualaria la del 2013, que va ser un èxit rotund, especialment a l’arribada al poble de la Massana del descens, però lluny dels més de 50.000 de l’any passat als Mundials, que es van allargar per una setmana i van tenir també eliminator i trial.
 
En total s’esperen prop de 700 corredors i més de 300 persones formaran part de l’organització, entre els quals uns 200 voluntaris.
 
Participació dels olímpics / S’espera, segons s’ha comunicat des de Vallnord, els recents medallistes olímpics en cross-country de Rio de Janeiro. El suís Nino Schurter, el txec Jaroslav Kulhavy i l’espanyol Carlos Coloma en la categoria masculina i la sueca Jenny Rissveds, la polonesa Maja Wloszczowska i la canadenca Catharine Pendrel en noies. Tampoc faltaran altres com els integrants del Commençal Team Vallnord Rémi Thirion, George Branningan, Gaetan Vigé, Gaetan Ruffin, Thibaut Ruffin o la fèmina Myriam Nicole i d’altres riders patrocinats per Vallnord com el sud-africà Greg Minnaar i els andorrans Guy Díaz, Guillem Casal i Blanca Aracil. En descens, el tema està renyit ja que lidera la general el francès Julien Absalon amb 2.007 punts però ben a prop hi ha l’or de Rio, Schurter, amb 1.990 i encara té ínfimes opcions d’aixecar el títol un altre gal, Maxime Marotte.
 
En descens també està el podi per decidir. El nord-americà Aaron Gwin suma 1.331 punts i és el líder a menys de 100 de l’australià Troy Brosnan (1.242) i a uns 150 del britànic Danny Hart (1.193).
 
Cursa UCI 200 en cross-country / Una de les curiositats del cross-country és que la prova andorrana serà justament la número 200 organitzada per la Unió Ciclista Internacional, en un compte que es va iniciar a Bassano del Grappa (Itàlia), el 1991. Per aquest motiu, els guanyadors obtindran una placa commemorativa en homenatge a aquesta xifra.
 
Alguns retocs en els circuits / D’altra banda, Vallnord ha fer algunes modificacions en els circuits. El descens tindrà nous mòduls i salts. Fa tres setmanes que hi ha un equip que treballa en això per tenir-ho tot a punt per al primer dia de competició. També s’està treballant per adequar el pas de vianants que es va obrir l’estiu passat, mentre que en el cross-country s’estan reforçant les zones d’accés per oferir una millor visibilitat. Els detalls s’estan acabant de polir perquè torni a ser un èxit.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT