PUBLICITAT

Andorra la Vella

Nacho Martín i Stevic: experiència a l’ACB i capacitat per fer equip

El MoraBanc presenta dos homes de pintura amb un extens currículum i compromís allà on juguin

Per Iván Moure

El director general del Morabanc, Solana; Nacho Martín; Oliver Stevic; i el president, Aixàs, ahir en la presentació a la seu de MoraBanc.
El director general del Morabanc, Solana; Nacho Martín; Oliver Stevic; i el president, Aixàs, ahir en la presentació a la seu de MoraBanc. | Maricel Blanch
El BC MoraBanc Andorra ja ha deixat definitivament de portar l’etiqueta d’equip novell de l’ACB, principalment perquè el gruix dels seus jugadors ja compten amb una àmplia experiència a la categoria i/o un extens currículum esportiu. És el cas de Nacho Martín i Oliver Stevic, dos dels que estan cridats a ser pesos pesants al vestidor per la seva experiència –tots dos amb més de 30 anys i d’una dècada com a professionals del bàsquet– i també per la seva capacitat per fer equip.
 
Ja fa un temps que s’havia anunciat el seus fitxatges però el club no els havia presentat davant els mitjans de comunicació. Així que com dimecres va ser el primer dia de pretemporada –tots dos acaben d’aterrar, com qui diu, a Andorra–, ahir va ser el seu dia. El de dues apostes de Francesc Solana que estan cridats a aportar «equilibri, duresa i saber estar». «Experts i importants en la configuració del grup».
 
Nacho Martín és un vell desig del director general del MoraBanc, que l’ha intentat fitxar durant els dos mercats estivals que fa que el club que dirigeix Gorka Aixas viu a l’elit del bàsquet espanyol. A la tercera, doncs, ha estat la vençuda: «És cert que fa anys que l’Andorra mostra molt interès en mi i aquest és un dels motius pels quals he decidit venir», assegura un jugador que acumula onze temporades a l’ACB i 286 partits oficials a clubs com el Barça, el Granada, el Valladolid, Gran Canària i Estudiantes. ·He estat a prop de renovar amb el darrer club que he estat, també he estat a prop de marxar a Grècia però la insistència de Solana m’ha convençut», admet un dels que la temporada passada va ser un pilar al quadre estudiantil, amb 14 punts de mitjana per partit, 7 rebots i 14,5 de valoració. Una garantia en pista i també fora d’ella.
 
Stevic no té uns números tan brillants: 7 punts per partit, 4 rebots i 8,8 de valoració. Però també és un jugador d’equip que ha jugat a les lligues de Sèrbia, Eslovènia, Polònia, Alemanya, Itàlia, Turquia i Espanya. Prové d’un Fuenlabrada que va ser l’equip revelació la temporada passada, a la qual va acabar vuitè i es va classificar per al play-off pel títol. «Hi havia millors equips però no van obtenir tan bons resultats perquè no estaven tan units com nosaltres», explica sobre el secret d’aquell èxit. «Teníem una gran atmosfera al vestidor. Ens respectàvem, ens donàvem suport no només a la pista, també amb els nostres problemes quotidians... Intentaré ajudar a que això succeeixi aquí també, aportaré la meva experiència per fer grup».
 
Finta als objectius / Com bons veterans, cap dels dos es va mullar a parlar d’objectius. Nacho Martín apunta que es fa difícil valorar «fins que no vinguin els tres que falten [Schreiner, Shermadini i Burjanadze]» però va opinar que «hi ha una plantilla compensada, amb jugadors de talent a totes les posicions». Stevic va demanar anar «pas a pas». «Ara toca treballar dur i després d’un parell de partits ja veurem fins on podem arribar però jo ja vaig comprovar l’any passat que les sorpreses són possibles. Això sí, que ens respectin les lesions, que així tindrem més opcions de viure una temporada exitosa».
 
El jugador franquícia, Shermadini / Els dos protagonistes de la roda de premsa d’ahir també han arribat tenint clar qui és el jugador franquícia. Parlem de Shermadini, que per a Nacho Martín «és una peça clau i un luxe jugar amb ell. És difícil aturar-lo sota cistella, a veure si m’obre forats». Stevic va apuntar que «és molt bonic jugar amb algú de tanta qualitat» i també ha assimilat que «tots hem de treballar per a ell». Ara calen entrenaments i que el georgià torni per fer rutllar la maquinària.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT