PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

L’antiga fàbrica de paraires i teixidors s’obre per escoltar La Ritirata

Un grup de públic privilegiat va poder gaudir d’un concert a l’interior de l'edifici patrimonial

Per E. J. M.

El quartet La Ritirata va actuar ahir a la fàbrica de llanes.
El quartet La Ritirata va actuar ahir a la fàbrica de llanes. | MARICEL BLANCH
A l’Edat Mitjana, les aigües termals de les Caldes van originar una indústria de draps de llana, ja que les aigües sulfuroses s’utilitzaven per rentar i tenyir la llana. L’any 1604 es va constituir la Confraria de Paraires i Teixidors de Sant Pere Màrtir i Sant Ivó. A la parròquia d’Escaldes-Engordany encara es conserva dempeus una antiga fàbrica de paraires i teixidors, ubicada al costat del pont de la Tosca.

Després d’anys a l’oblit, i sent un edifici patrimonial gairebé desconegut, un grup de públic privilegiat va poder gaudir d’un concert a l’interior de la fàbrica, que es va condicionar per a una ocasió tan especial. I no es va tractar d’un espectacle qualsevol: era el quartet de cordes La Ritirata, que va protagonitzar l’últim concert a Andorra del Festival de Música Antiga dels Pirineus (Femap).

El quartet La Ritirata està format per Hiro Kurosaki i Miren Zeberio al violí, Daniel Lorenzo a la viola i Josetxu Obregón al violoncel. El programa es va basar en un recorregut des del classicisme de Haydn (1732-1809) fins als tocs peninsulars de Boccherini (1743-1805) per mostrar la revolució que va suposar la música d’Arriaga (1806-1826). El quartet va utilitzar instruments de l’època.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT