PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Acceptes el repte?

Una nova cadena està inundant Facebook de fotografies en blanc i negre amb l’objectiu, segons diuen, de lluitar contra el càncer

Per L.R.

La pantalla inicial de la xarxa social Facebook.
La pantalla inicial de la xarxa social Facebook. | MARICEL BLANCH
Tant si ets un friky de les xarxes socials, un aspirant a Community Manager o el típic amic que només té Facebook per xafardejar les parelles dels seus coneguts, segur que els darrers dies has vist diverses publicacions on els usuaris pengen una fotografia en blanc i negre amb el missatge «Repte acceptat». Es tracta d’una nova cadena que està inundant les xarxes socials –també se’n veuen per Twitter o Instagram, tot i que està pensada per seguir-la a Facebook– i que té com a objectiu, o això diuen, lluitar contra el càncer. Vist l’èxit de la proposta, la Policia Nacional espanyola va publicar dijous un post –que va esborrar poques hores després– en el que assegurava que la cadena era un «missatge fals» i que les seves intencions reals «no són gens bones».

Tot comença quan una persona posa un «M’agrada» a una imatge en blanc i negre. Aleshores rep un missatge que diu «Hola. Al posar m’agrada a la meva foto has acceptat el repte. Hauràs de pujar una foto teva en blanc i negre. Omplirem Facebook de fotos contra el càncer».

La Policia espanyola assegurava en el seu escrit que «darrera s’amaga una cadena que únicament serveix per aconseguir la teva direcció d’e-mail, campanyes d’spam, congestionar els servidors, enviar-te publicitat, fer perdre valor a les cadenes creades per gent que realment ho necessita i augmentar l’ego de la persona que ha creat aquesta tonteria».

Segons publiquen diversos mitjans de comunicació espanyols, finalment la Policia va esborrar el missatge perquè «hi ha el mateix perill en aquest repte que si publiques qualsevol altre foto a Facebook».

Sigui com sigui, i malgrat que finalment la Policia Nacional es retractés, el cert és que darrera de la publicació d’una imatge en blanc i negre no hi ha cap ajuda –més enllà d’una simple voluntat de mostra de suport– que arribi als malalts de càncer. En aquest sentit, ja han sorgit també diversos missatges a les xarxes socials recordant que, si relament es vol oferir ajuda o suport als malalts, existeixen associacions que necessiten de donacions o col·laboracions diverses. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT