PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Whatsapp compartirà amb Facebook el número de telèfon

L’objectiu és obtenir més informació per oferir publicitat personalitzada

Per L.R.

El missatge que informa els usuaris del canvi de privacitat de Whatsapp.
El missatge que informa els usuaris del canvi de privacitat de Whatsapp. | MARICEL BLANCH
L’aplicació de missatgeria instantània Whatsapp està implantant un canvi en la seva política de privacitat. Amb la darrera actualització, l’aplicació envia un missatge a l’usuari que, d’acceptar-lo, permet compartir el número de telèfon de cada usuari, la freqüència amb què utilitza l’aplicació i fins i tot, l’última hora de connexió amb la xarxa social Facebook.

Segons informa Whatsapp a través del seu blog, la nova política de privacitat permet «oferir un millor servei», al matix temps que «adaptar els anuncis que es mostren a Facebook» i suggerir als usuaris com a «possibles amics els contactes del telèfon». És a dir, que la xarxa social tindrà accés encara a més informació per oferir publicitat personalitzada i contactes propers a l’usuari.

Amb tot, l’app de missatgeria instantània també afegeix que res del que fem amb aquesta aplicació acabarà publicat a Facebook i que no vendrà les dades obtingudes. «Encara que col·laborem amb Facebook els propers mesos, els teus missatges xifrats continuaran sent privats i ningú més podrà llegir-los. Ni Whatsapp, ni Facebook, ni ningú més», asseguren des de l’app.

Els usuaris que no estiguin d’acord amb la nova política de privacitat trobaran una opció quan li aparegui el missatge que els permetrà que no es comparteixin les dades de les dues aplicacions. En cas que ja ho hagi acceptat, tenen 30 dies per rebutjar-la. Per fer-ho, cal accedir als ajustos de l’aplicació, a l’apartat del compte i desactivar la casella Compartir informació del compte. Cal tenir en compte però, que aquesta acció és permanent i que després no es podrà tornar a vincular. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT