PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Cardelús remunta una posició a la general i marxa novè de Portimao

L’andorrà obté un onzè i un desè lloc a la doble cita portuguesa del Moto2 European Championship

Per El Periòdic

Cardelús agafa velocitat en una recta amb la Kalex, ahir a Portimao.
Cardelús agafa velocitat en una recta amb la Kalex, ahir a Portimao. | CRT
Xavi Cardelús va sumar ahir onze punts gràcies a una onzena posició i una desena, a la doble cita del Moto2 European Championship disputat el cap de setmana passat a Portimao, el circuit portuguès on l’andorrà va estrenar-se l’any passat en aquesta categoria.
 
Cardelús, que havia tingut uns entrenaments no del tot satisfactoris degut a no acabar de sentir-se còmode a sobre la seva Kalex, va sortir des de la quinzena plaça de la graella i a les dues curses va haver de remuntar. A la primera va acabar lluitant pel novè lloc que se li va escapar per unes poques dècimes i a la segona, també després de fer una bona sortida, es va classificar desè després de perdre la novena posició a cinc voltes per al final. 
 
El pilot de Promoracing va millorat ostensiblement el seu rendiment ahir com ho demostra el fet que la seva volta ràpida de la jornada va ser dues dècimes més baixa que el millor registre dels entrenaments quan, habitualment, els temps de cursa sempre són més lents que els de les sessions perquè es fan en circumstàncies molt diferents.
 
Així que les conclusions de la doble cita que reprèn el campionat després de l’aturada estiva, ha estat positiva: «Estic força més satisfet de com han anat les coses respecte als entrenaments. M’he trobat més bé i he acabat situat al top-10. M’he sortit a les dues proves per diferents motius: la primera per no tocar un altre pilot i la segona en dues ocasions quan lluitava per atrapar el vuitè. Sense aquests incidents, els resultats haurien estat millors, però l’important és que no m’han fet caure. Marxo d’aquest circuit amb l’esperança de continuar millorant a les dues cites que queden per tancar el campionat».
 
La penúltima prova del Moto2 European Championship es disputarà a Xerès el pròxim 2 d’octubre.

De la Casa es retira lluitant per la victòria a Castrillon

Gerard de la Casa no va poder acabar la seva participació en la XVI Pujada a Castrillón, prova vàlida per al Campionat d’Astúries de Muntanya, per un problema mecànica durant la segona ascensió que va fer que el seu Seat Còrdova WRC digués prou i obligués l’andorrà a aturar-se a la cuneta. 
 
Fins a aquell instant les sensacions eren immillorables, ja que, tant en la pujada d’entrenaments oficials com en la primera de competició, De la Casa es va situar entre els tres millors de la classificació –sobre un total de 60 inscrits– en un traçat de 4 km. sinuós i tècnic en el qual els més ràpids van aconseguir mitjanes entorn als 100 km/h. 
 
Acabada la carrera, l’andorrà va explicar què li havia passat al seu cotxe: «En treure el tap de l’oli hem vist que l’arbre de lleves no girava, esperem que solament sigui això i no tingui més danys a l’interior», va desitjar a dues setmanes de la Pujada a Arcalís.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT