PUBLICITAT

Andorra la Vella

Bartumeu diu que Saboya «té mala fe» i López «ignorància»

El líder d’SDP recorda que com a advocat té «secret professional»

Per Lídia Raventós

El president d’SDP, Jaume Bartumeu, en una roda de premsa anterior.
El president d’SDP, Jaume Bartumeu, en una roda de premsa anterior. | TONY LARA
El president de Socialdemocràcia i Progrés (SDP), Jaume Bartumeu, va carregar ahir contra les declaracions del ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, que relacionava el fet que l’advocat deixés la defensa dels germans Cierco en la causa BPA amb la sortida d’SDP del Pacte d’Estat per l’acord d’associació amb la Unió Europea (UE). Així mateix, el líder de Socialdemocràcia i Progrés també va respondre al conseller general del Partit Socialdemòcrata (PS), Pere López, sobre la seva demanda perquè l’exadvocat dels màxims accionistes de BPA comparegui davant la Comissió Legislativa per explicar més detalls sobre els fets denunciats per Higini Ciercio.
 
Bartumeu va assegurar que deixar la defensa dels germans Cierco «no té res a veure» amb la sortida d’SDP del pacte d’Estat per l’acord d’associació amb la UE i que aquestes declaracions fetes pel ministre Saboya estan «plenes de mala fe».
 
D’altra banda, va qualificar de «preocupant ignorància» la demanda de López. El president d’SDP va recordar que com a advocat «tinc secret professional i trencar-lo o empènyer-me a fer-ho és provocar que faci una falta o fins i tot un delicte». Per Jaume Bartumeu aquest és un «dret elemental del nostre país» i no conèixer-lo denota «ignorància». 
 
«Una província més espanyola»/ Al seu torn, el conseller general d’SDP, Víctor Naudi, va reiterar que, al seu entendre, el Govern «va mirar cap a una altra banda» quan des de BPA se’ls va explicar que havien rebut pressions de comandaments policials espanyols i «van demanar empara». Naudi va tornar a lamentar la manca d’actuació del cap de Govern, Toni Martí, que «no ha defensat la sobirania andorrana» i «ens porta a esdevenir una província més espanyola». «Andorra perd la seva sobirania per una política equivocada», va sentenciar. 
Naudi va insistir en què «Martí haurà de comparèixer més tard o més d’hora per dir tot el que sap» i va manifestar que «demanarem responsabilitats» perquè «cada dia que passa, la situació empitjora». 
 
Pacte d’Estat de Salut / El conseller general també va fer referència al dossier que el ministre de Salut, Carles Álvarez Marfany, va entregar als partits parlamentaris i on s’exposaven les principals línies de la reforma sanitària. En referència aquest tema, Víctor Naudi va opinar que «es un dossier poc consistent» i que «només amb el document no n’hi ha prou». 
 
Al seu entendre, el text «marca algunes línies de la reforma però no les necessàries». I va afegir que «el nostre programa electoral anava més enllà del dossier que ens van presentar».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT