PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

L’arribada de vehicles puja un 1% durant el mes de juliol

L’accés creix un 2,6% a través d’Espanya i cau pel nord un 1,8%

Per EL PERIÒDIC

Cua de vehicles a Santa Coloma, vista des d’un aparador.
Cua de vehicles a Santa Coloma, vista des d’un aparador. | TONY LARA
El nombre de vehicles que va entrar a Andorra durant el mes de juliol va ser de 403.868, el que suposa un creixement ínfim respecte al mes de juliol de l’any anterior, de només l’1%. Així ho va comunicar ahir el departament governamental d’Estadística a través d’una nota de premsa en què es distingeix que, pel que fa a la frontera hispanoandorrana, l’augment va ser del 2,6%, mentre que per la frontera francoandorrana es va registrar un descens de l’1,8%. El nombre de vehicles que ha entrat al país al llarg dels darrers 12 mesos ha estat de 4.219.520, el que representa una pujada del 2,4% respecte al període anterior, en què van entrar un total de 4.119.111 vehicles.

Les dades facilitades aquest ahir pel Departament d’Estadística mostren que el nombre de vehicles que va entrar al país durant el mes passat (un total de 403.868) va créixer un punt respecte al mes de juliol de l’any 2015. El total de turismes va pujar, així i tal com informa l’agència de notícies, un 0,7% i el de vehicles pesants, un 13,1%. També van créixer els turismes provinents d’Espanya, un 2%, mentre que els provinents de França van disminuir un 1,4%. Pel que fa als vehicles pesants, hi va haver una variació percentual positiva del 23,7% per la frontera hispanoandorrana i una baixada del 42,9% per la francoandorrana.

De gener a juliol d’enguany i respecte al mateix període del 2015, es va produir un increment del 2,6% en el nombre de vehicles, un 3,2% dels provinents d’Espanya i un 1,2% dels provinents de França. El nombre de vehicles que va entrar al país durant els darrers 12 mesos va ser de 4.219.520, el que representa un creixement del 2,4% respecte al període anterior, en què van entrar un total de 4.119.111 vehicles. Val a dir que els vehicles que van entrar per la frontera hispanoandorrana van augmentar un 3,2% i els que van entrar per la frontera francoandorrana un 0,9%

Variacions mensuals/ D’altra banda, pel que fa a les dades ajustades, les variacions mensuals del total de vehicles dels darrers cinc mesos presenten una tendència estable negativa del 0,1%. Les variacions mensuals de l’entrada de vehicles per la frontera hispanoandorrana es mantenen estables al llarg dels darrers sis mesos, amb un creixement  per a aquest mes de juliol del 0,1%. Pel que fa a les variacions mensuals per la frontera francoandorrana, presenten una tendència negativa al llarg de l’últim semestre, amb un descens per a aquest últim mes del 0,5%.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT