PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

El Govern té pendents de cobrar 607.000 euros en concepte d’IGI

Dels impostos sobre la renda i de societats espera 74.000 euros

Per EL PERIÒDIC

Albert Hinojosa, en presentar el balanç dels tributs.
Albert Hinojosa, en presentar el balanç dels tributs. | ALEX LARA
Des del 2013 i fins a l’any 2015, el Govern té pendents de cobrar en concepte de diferents taxes impositives gairebé 700.000 euros. L’IGI és el que més morosos despertam ja que 607.000 responen a aquest impost.

Tres edictes publicats ahir a través del Butlletí Oficial ahir fan pública la provisió de constrenyiment relativa a les liquidacions dels impostos general indirecte, de societats i sobre la renda dels no residents corresponents als períodes compresos entre els últims dos anys. El deute més important que tenen els ciutadans respecte de l’Executiu és en concepte d’IGI, una xifra que ascendeix, en concret als 607.422 euros, segons informa l’agència ANA.

L’administració va comunicar dimecres a través d’edictes publicats al Butlletí un seguit de deutes dels ciutadans en relació a les liquidacions de tres contribucions: l’Impost General Indirecte (IGI), Impost de Societats (IS) i l’Impost sobre la Renda dels No Residents (IRNR) que es corresponen als períodes compresos entre el 2013 i l’any passat. El deute més important es dóna en la liquidació de l’IGI corresponent als anys 2013 i 2014, que ascendeix a 607.422 euros. En segon lloc, des de l’Executiu es fa la reclamació de 71.693 euros, en concepte de la imposició sobre les Societats. En els edictes es fa constar la provisió de constrenyiment de les liquidacions dels impostos. D’altra banda, també s’hi informa a les persones a les quals se’ls reclama aquest deute que es poden interposar recursos davant de la Comissió Tècnica Tributària en el termini d’un mes, des d’avui, en cas que no s’estigui en conformitat amb aquesta reclamació.

En el darrer dels casos, en el de l’impost que s’aplica sobre la renda dels forans, el deute és de poc més de 2.000 euros.

311.000 euros de deute/ En el cas de l’IGI, la quantitat més elevada que es deu, en aquest cas una societat, és de 311.708 euros. I pel que fa a l’impost de societats (també del període 2013 i 2014), el deute més elevat és el d’una societat que té un deute de 33.603 euros. Als diferents imports que deuen les persones tant físiques com jurídiques se’ls afegeix un recàrrec del 10%.

Aquesta provisió de constrenyiment suposa que per la via executiva es procedeix contra el patrimoni del deutor en cas que el deute no s’ingressi en el termini d’un mes a comptar de la data de publicació de la provisió. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT