PUBLICITAT

Andorra la Vella

López insisteix: Bartumeu ha de parlar al Parlament

El polític convida l’exadvocat a repetir les explicacions a la premsa

Per marisa da costa

| TONY LARA
El conseller general socialdemòcrata Pere López insisteix en la necessitat que l’exadvocat dels germans Higini i Ramon Cierco, Jaume Bartumeu, comparegui en seu parlamentària per donar explicacions respecte de les presumptes pressions que els seus defensats haurien patit per part de l’Estat espanyol per tal de facilitar dades bancàries de la família Pujol. Deixant de banda la «ignorància» que l’excap del Govern va atribuir-li en incitar-lo a violar el secret professional a què es troba sotmès com a lletrat, López va considerar inevitable la intervenció de Bartumeu: «Perquè expliqui el què ja ha explicat» a través d’entrevistes a mitjans de comunicació forans.
 
El representant socialdemòcrata no desisteix en el desig que Bartumeu, exrepresentant dels accionistes majoritaris de Banca Privada d’Andorra (BPA), intervingui davant dels parlamentaris que conformen la comissió especial de vigilància i prevenció de risc per a l’estabilitat financera per donar explicacions sobre les coaccions que Higini Cierco va denunciar haver patit per part de funcionaris espanyols per tal que facilités informació bancària sobre l’exmandatari català ja que, en cas contrari, veuria caure BPA.
 
Jaume Bartumeu qualificava de «preocupant ignorància» la demanda de López recordant tenir «secret professional i trencar-lo o empènyer-me a fer-ho és provocar que faci una falta o fins i tot un delicte». Malgrat aquest atac, el president del grup mixt tornava ahir a exigir públicament la intervenció de Bartumeu. Sense donar importància a la desqualificació per part de l’exmandatari, López insistia que únicament cal que repeteixi davant dels consellers generals el que ja ha explicat públicament als mitjans. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT