PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Milers de milers d’arxius de Dropbox, exposats al món

Més de 68 milions de comptes es veuen afectats per la intrusió

Per marisa da costa

Dropbox suggereix als seus usuaris canviar la seva paraula d'accès.
Dropbox suggereix als seus usuaris canviar la seva paraula d'accès. | el periodic
Més de 68 milions de comptes de Dropbox s’han vist afectats per un atac massiu de hackers. Els usuaris andorrans d’aquesta aplicació d’emmagatzematge en línia no s’han vist exempts d’aquesta nova intrusió a través de la xarxa. És per aquest motiu que el cos de la Policia andorrana, malgrat no voler precisar la magnitud de l’afectació al país, va recomanar a través d’un comunicat al seu lloc web «que es verifiqui l’estat del compte a Dropbox i se segueixin les instruccions per canviar el mot clau». De fet, tan bon punt s’intenta accedir al conjunt d’arxius personals que es mantenen guardats al núvol, el sr. Drop aconsella al seu arrendatari d’un tros de xarxa canviar la contrasenya amb què fins a l’actualitat preservava dits documents.
 
Dropbox va reconèixer ahir, i en vista que perillava la intimitat dels milions de persones que confien en la seva plataforma per guardar i compartir documents personals, un atac als seus servidors patit el passat 2012 després que les credencials d’un empleat fossin furtades. Dita intromissió no ha suposat, segons sembla, un problema fins a dia d’avui. I tampoc aquesta violació és gran problema, segons apunta el web: «No creiem que cap compte hagi estat accedit de forma incorrecta», assegurava. Tot i que l’atac hacker no ha arribat a penetrar de forma il·lícita cap compte, Dropbox recomana als usuaris fer un canvi de la seva paraula personal per precaució.
 
El servei de seguretat andorrà, que no va oferir informació sobre el número d’usuaris d’Andorra que s’han vist novament afectats per l’activitat dels ciberdelinqüents, va transmetre  a través del seu espai de premsa els mateixos consells que des de la mateixa aplicació es donava. Així, a més d’instar els qui fan servir l’aplicació a modificar els mots d’accés i activar la verificació, es recomana «que si per algun motiu l’antic mot clau usat a Dropbox és utilitzat per algun altre compte es procedeixi també a canviar-lo». De pas, una altra puntualització: «No es recomana» compartir contrasenyes amb altres perfils. Es fa especialment aquest aconsellament per aquells que fan servir no només la mateixa contrasenya per a uns i altres usuaris, sinó sobretot es tenen altres comptes vinculats al mateix correu electrònic que el compte de Dropbox. 
 
Comprovar el correuA través de la pàgina web haveibeenpwned.com, els usuaris poden verificar si els seus comptes –no només el de Dropbox sinó tots els vinculats al correu electrònic– han estat afectats en alguna ocasió per atacs dels hackers. Únicament cal introduir el correu que es vol verificar. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT