PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Vall Banc assegura que operarà amb «normalitat en poques setmanes»

La nova entitat bancària manifesta que els clients podran operar sense restriccions a curt termini

Per LÍDIA RAVENTÓS

Els representants de J.C. Flowers durant la reunió amb el cap de Govern, Toni Martí, i el ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, ahir.
Els representants de J.C. Flowers durant la reunió amb el cap de Govern, Toni Martí, i el ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, ahir. | SFGA
Vall Banc permetrà als seus clients operar sense restriccions i amb «tota normalitat en poques setmanes». Així ho va assegurar ahir en declaracions a EL PERIÒDIC el responsable de comunicació de l’entitat bancària malgrat reconèixer que encara no hi ha sobre la taula una data concreta fixada. Les afirmacions van tenir lloc després que ahir el conseller delegat de J.C. Flowers, J. Christopher Flowers, juntament amb altres representants del fons nord-americà,  es reunissin amb el cap de Govern, Toni Martí, i el ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya.

El cap de premsa també va destacar que el nou banc ha vist un increment dels seus ingressos i compta amb nous clients. Amb tot però, tampoc va revelar les xifres que, de confirmar-se, provarien la bona salut de Vall Banc. D’altra banda, pel que fa als clients que encara estan bloquejats a Banca Privada d’Andorra (BPA) i que el mes de juny ascendien a prop de 2.000, des de Vall Banc van remarcar que «no en tenim notícies» perquè «aquest és un tema que ha de decidir l’AREB, en cap cas és cosa nostra».

Tot i el missatge tranquil·litzador de l’entitat bancària, des de la Plataforma d’Afectats per BPA que lideren, les advocades Anna Solé i Gema Martínez van considerar que la situació a dia d’avui «és més greu que el 10 de març del 2015» perquè «ha passat més d’un any i no hi ha millors mecanismes ni els clients poden operar amb total normalitat». El pitjor de tot, segons les lletrades, és que «no podem donar cap data de millora de la situació als nostres clients». «No hi ha un final a l’horitzó», exposaven.

La visita de J.C. Flowers/ J. Christopher Flowers va visitar ahir el Principat per primera vegada. El delegat del fons nord-americà va mantenir una reunió amb el cap de Govern i el ministre d’Afers Exteriors en el qual va reiterar el seu compromís d’inversió a llarg termini i la seva confiança en el futur i les capacitats del sistema financer andorrà. «Volem tenir una participació destacada en reconstruir la reputació d’Andorra com a un gran centre financer europeu», va manifestar. Així mateix, el delegat del fons d’inversió va avançar a través d’un comunicat que «en els pròxims mesos, Vall Banc ampliarà la seva oferta i els clients començaran a veure millores substancials en la seva interacció amb el banc».

J. Christopher Flowers també va mantenir una trobada amb el president de l’Agència Estatal de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB), Albert Hinojosa, al qual li va expressar la seva satisfacció per la manera en què es va dur a terme el procés de venta del banc.

Per la seva banda, el màxim representant de l’Executiu va expressar el desig que l’arribada del fons d’inversió nord-americà permeti que la nova entitat bancària esdevingui «competitiva i atractiva» per als clients, que impulsi la plaça financera andorrana i que sigui un element «reactivador» de l’economia del Principat.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT