PUBLICITAT

Andorra la Vella

Aigua i pintura conflueixen a H3O

Caldea i Art Areté apleguen les obres de tres artistes de renom a l’espai termolúdic

Per m.c.

Isabel Rodríguez i Miguel Pedregal inauguren la mostra, ahir.
Isabel Rodríguez i Miguel Pedregal inauguren la mostra, ahir. | El Periòdic
H3O recull l’essència de tot plegat: aigua, arquitectura, formes geomètriques, la representació dels tres artistes que l’han possibilitat. H3O és el nom d’un projecte en conjunt entre Caldea i la galeria Art Areté que, inaugurat el vespre d’ahir tot comptant amb la presència de desenes de curiosos, inunda el passadís de l’entrada principal del centre termolúdic escaldenc. Diverses composicions street art cobriran els propers mesos els murs de l’espai d’accés que, apleguen «una mostra d’art molt visual» amb què «l’aigua i l’arquitectura», que també són dues de les característiques «icòniques» de Caldea, esdevenen protagonistes. És l’explicació amb què el director del termolúdic, Miguel Pedregal, resumia les claus de l’exposició, que podria ser el precedent de partida per a futurs projectes en col·laboració amb Art Areté. I que passen, molt prematurament parlant, per convertir l’emblemàtic edifici en un «espectacle lumínic». «És una idea molt embrionària», va voler resguardar-se la directora de la galeria, Isabel Rodríguez. Però hi és. 
 
Sixe, Okuda i Suso 33, «tres artistes espanyols» coneguts i valorats «a nivell internacional» per la personalitat del seu art urbà, van ser els noms triats per integrar l’aigua i l’arquitectura a les teles i a través de la pintura, però tots ells amb estils diferents: des de l’aerosol i el dinamisme que caracteritza Suso 33 fins a la pulcritud de colors vívids d’Okuda. Es tracta, en tot cas i tal com va explicar la representant de la galeria, d’«obres impactants» per les seves formes i colors, però també pel missatge que s’hi transmet. Un exemple: en un dels tapissos, la figura dels tres triangles que composen l’edifici esdevé, en funció de la perspectiva des que es miri, un dels representatius retrats del seu creador, Susso 33.
 
La iniciativa, que va sorgir «espontàniament», tal com va revelar Pedregal, s’exposa en un «lloc perfecte».
 
Tots tres artistes, que també exposen obres de dimensions més reduïdes a la Galeria Art Areté, van traslladar-se al país per a la creació de les obres. I, aquestes, no van ser ideades a la galeria únicament: el carrer, lloc d’origen de l’art de tots tres noms, no només va servir d’inspiració sinó d’espai per a la creació. El resultat es podrà veure les properes setmanes als passadís d’entrada a Caldea. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT