PUBLICITAT

Andorra la Vella

Il·lusió per guanyar

El MoraBanc vol fer bo el factor pista per ser a la tercera final seguida i aquest cop adjudicar-se el títol

Per JOAN JOSEP BLASCO

Clubs i organismes implicats es van fer la foto ahir a l’avinguda Meritxell d’Andorra la Vella.
Clubs i organismes implicats es van fer la foto ahir a l’avinguda Meritxell d’Andorra la Vella. | J.J.B.
Demà es dóna inici a la 37a edició de la Lliga Catalana ACB. És la primera vegada que la competició es disputa al Principat i aquesta circumstància la vol aprofitar el BC MoraBanc Andorra per adjudicar-se per primer cop el títol. I més després de perdre les dues últimes finals. Surt, com la resta, amb les seves opcions. Ahir es presentava la competició amb representants de tots els clubs protagonistes.
 
FC Barcelona Lassa, Divina Seguros Joventut, ICL Manresa i els andorrans es troben per aixecar el trofeu. Els dos primers jugaran demà la primera semifinal i els altres dos la segona. L’arribada de la Lliga Catalana és un projecte que es va començar a cavil·lar fa tres anys. En els darrers temps la competició sempre s’ha desenvolupat en la proclamada ciutat del bàsquet d’aquell any, però mesos enrere es va decidir canviar la tendència per venir a Andorra. Jugant en un altre país «internacionalitzem les lligues catalanes», remarca Joan Fa, president de la Federació Catalana de Bàsquet, assegurant que «la portem amb molta satisfacció i il·lusió». Pels conjunts que la disputen i les plantilles que posseeixen, està segur que «serà competitiva».
 
Adjudicar-se el títol / Comptar al país per primera vegada amb la competició «és un orgull», subratlla el president del MoraBanc, Gorka Aixàs, que augura «un espectacle fantàstic» per l’oportunitat que suposa «poder competir amb tres clubs històrics de la categoria». Les últimes dues edicions els andorrans han arribat a la final, caient a mans del Barça. En aquesta ocasió volen tornar a arribar al partit decisiu i fer bo el factor pista per aixecar el títol: «Hem de tenir en compte els rivals que hi ha al davant, però sí que tenim molta il·lusió perquè així sigui. És la primera vegada que organitzem aquesta competició a Andorra i està clar que ens faria molta il·lusió, però sabem perfectament de la dificultat de poder-ho fer». La pretemporada arriba al tram final i amb els jugadors internacionals ja dins la dinàmica, a l’equip «el veig cada dia millor» i «tenim la idea més clara del que serà el nostre equip».
 
Qui es presenta com a màxim favorit és com sempre l’FC Barcelona, campió de les últimes set edicions. I és qui suma més títols, amb un total de dinou. Els blaugranes, però, arriben tocats, després de perdre dissabte passat la final de la Supercopa a mans de l’Herbalife Gran Canària a Vitòria. A més, compta amb baixes i alguns jugadors tocats, com és el cas de Tyrece Rice. Rodrigo de la Fuente, secretari tècnic de la secció blaugrana, afirma que just abans de començar la Lliga Endesa el cap de setmana, la Lliga Catalana permet donar un pas més per «construir l’equip. Estem en un procés encara d’inici de construcció. Està clar que hem d’estar preparats per aquesta primera semifinal».
 
El rival que tindrà és la Penya. Els conjunt culer sortirà com a favorit i entre els verd-i-negres també ho veuen d’aquesta manera. «En principi hauria de ser així. El que ens marquem és treballar minut a minut i ser intensos. És l’objectiu de la temporada. Si això vol dir poder estar al partit competint i arribar al final igualats, allà estarem», indica Jordi Martí, director esportiu del Joventut. Aquesta competició els servirà per «acabar de tancar la pretemporada» i també per «fer un pas més per lligar l’equip».
 
El MoraBanc jugarà la seva semifinal contra l’ICL. «Sabem que ens enfrontem a un rival molt reforçat respecte l’any passat», assenyala Jaume Arnau, president executiu del Manresa. A la capital del Bages veuen als locals com a «favorits. Anem a competir segur, a intentar sobretot que hi hagi partit perquè són un equip molt explosiu i el pitjor que ens podria passar és que se’ns marxessin i que baixis una mica els braços». En el matx no tenen cap tipus de pressió i «ens ho prenem com una part més de la pretemporada en la nostra preparació i amb ganes de consolidar amb les bones sensacions que estem tenint aquesta pretemporada. Crec que hem fet un equip òptim en base els recursos que tenim i amb l’ajuda i la direcció de l’entrenador, que potser és una de les principals fortaleses que tenim. Tenim un equip per patir com cada any, però per competir bé».
 
Atents al MoraBanc / El projecte andorrà està confeccionat en el tercer any a la Lliga Endesa per continuar progressant. Els que són els seus rivals a la Lliga Catalana destaquen la plantilla que té. «És un club que està fent les coses molt bé. És un dels equips a tenir en compte aquesta temporada», remarca De la Fuente. Martí exposa que «ha fitxat molt bé. Veig un equip molt equilibrat i molt compensat en totes les posicions. Inclús amb jugadors que poden canviar de posició, fent-lo més versàtil. Pot estar donant molta guerra per dalt», mentre que Arnau destaca que «han fet un equip molt atlètic i físic. Penso que ho faran molt bé». Estar a l’elit mai és fàcil. «Sé el difícil que realment és», subratlla Fa, elogiant la tasca del MoraBanc els últims anys, durant els quals «ha tingut una progressió. Ha anat de menys a més».
PUBLICITAT
PUBLICITAT