PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Una detinguda per fer justícia pel seu compte

La setmana passada se salda amb un balanç de la Policia d’onze arrests

Per El Periòdic

Una intervenció policial al centre d’Escaldes-Engordany, el mes passat.
Una intervenció policial al centre d’Escaldes-Engordany, el mes passat. | TONY LARA
Fer la justícia pel teu compte no sempre és eficient. Això és el que li va passar el divendres passat a una dona resident de 36 anys, detinguda passades les onze de la nit com a presumpta autora d’un delicte contra la integritat física. La persona en qüestió va tenir una disputa amb una altra dona a causa d’un deute i la interessada va causar lesions a la cara de la víctima que va acabar amb l’actuació policial i la seva detenció.
 
No va faltar la violència de gènere en el balanç fet per la Policia i corresponent a la setmana passada, del 19 al 25 de setembre, que es va saldar amb un total d’onze detencions. Dues d’elles van ser per agressions a dones, una desgràcia que malauradament continua present en el dia a dia actual. És el cas d’un home resident de 65 anys que el diumenge, passades les sis de la tarda, va ser detingut com a presumpte autor d’un delicte contra la integritat física en l’àmbit domèstic: va agredir la seva esposa; i d’un home no-resident de 31 anys que la nit de divendres a dissabte, cap a dos quarts de cinc de la matinada, va ser el presumpte autor d’un delicte de violència física i psíquica en l’àmbit domèstic.
 
Una altra agressió nocturna la va protagonitzar la nit de dissabte a diumenge, a les 5:40 hores, un resident de 23 anys, com a presumpte autor d’un delicte contra la integritat física i la seguretat col·lectiva. Els fets van succeir a Escaldes-Engordany, quan es va produir una baralla a l’exterior d’un local d’oci i la la persona en qüestió va fer ús d’un esprai de defensa personal contra altres dues persones.
 
A més d’aquests quatre casos, hi ha tres actuacions policials més que es van produir durant el cap de setmana passat. La nit de dissabte a diumenge, a les 2:45 hores, les forces de seguretat van ser alertades d’un no-resident de 18 anys com a presumpte autor d’un delicte de furt amb força en grau de temptativa a Escaldes-Engordany. L’individu estaria donant cops de peu a la porta d’un establiment comercial que estava tancat, va aconseguir esbotzar la porta i va entrar al seu interior. El sistema d’alarma va saltar i el jove va fugir del lloc, però la Policia el tenia controlat i instants després el va detenir. Mitja hora més tard, un resident de 20 anys que anava begut amb una taxa d’1,72 grams per litre, va provocar un accident de danys materials i va ser detingut. I diumenge, poc abans de les nou del vespre, un altre resident de 20 anys va ser detingut com a presumpte autor d’un delicte contra la intimitat.
 
TRES DETENCIONS PER DROGUES / Tres detencions es van relacionar amb el tràfic de drogues. Dilluns, un resident de 44 anys va ser enxampat a la frontera del riu Runer cap a dos quarts de nou del vespre amb 0,2 grams de cocaïna quan entrava al Principat i dimecres, poc abans del migdia, dos homes no-residents de 27 i 24 anys van ser detinguts en possessió de 2,2 grams d’speed al mateix lloc.
 
L’onzena detenció es va produir a l’altra frontera, la francoandorrana de Portà, a un home no resident de 29 anys, com a presumpte autor d’un delicte de tràfic jurídic, en haver-se identificat anteriorment a la mateixa duana amb una identitat falsa.
PUBLICITAT
PUBLICITAT