PUBLICITAT

‘Tallers d’art: els projectes’, s’inaugura i presenta nou web

Art al Roc exposa Zoe, Ariza i Casamajor, que opten a anar a la Biennal

Exposició de Xandri i Roque a Artalroc.
Exposició de Xandri i Roque a Artalroc. | Tony Lara
Art al Roc acollirà fins el 23 d’octubre Tallers d’art: els projectes, la mostra amb què es podran apreciar les darreres creacions dels artistes nacionals Zoe, Eve Ariza i Jordi Casamajor. L’acte d’inauguració, que tindrà lloc el proper dimarts, dia 4 d’octubre a les vuit del vespre, serà també el punt de presentació del nou web representatiu dels Tallers d’Art.
 
Zoe, Casamajor i Ariza han estat els tres artistes seleccionats amb el concurs per a la concessió dels tres espais de treball dels Tallers d’Art, un dels quals representarà Andorra a la 57a Biennal de Venècia que se celebrarà de maig a novembre del 2017. A partir del 6 d’octubre, tal com informa el Govern a través d’un comunicat, el comissariat disposarà de sis dies laborables per emetre el veredicte i fer públic quina de les tres obres, elaborades durant l’estiu, representarà Andorra a la Biennal de Venècia.
 
Les peces presenten tècniques i significats molt diferents entre si. Zoe deixa de costat temporalment la pintura per proposar Lost Origin amb una nina de tres metres i mig d’alçada, que planteja una reflexió sobre l’ésser humà. Jordi Casamajor, de la seva banda, s’atreveix a reunir el seu particular bestiari a un conjunt escultòric de vuit peces: Omphalos, que representa un ritual primigeni, màgic i sagrat. Per últim, Eve Ariza presenta la instal·lació Murmuris, formada per 800 pertorbadores boques que emeten sons en silenci. 
 
Per entendre millor les propostes, cada una anirà acompanyada d’una maqueta a escala representant l’obra final dins del pavelló andorrà, a les dependències del Palazzo Ca’ Cappello Memmo de Venècia. L’obra que viatjarà finalment com a representant del país l’escollirà el comissariat, format per Míriam Ambatlle, comissària principal, Javier Balmaseda, comissari de suport, i un representant del Ministeri de Cultura. El públic andorrà podrà conèixer en aquesta ocasió les propostes finalistes abans que sigui escollida la guanyadora.
 
Nou web / A banda de mostrar la potencial obra per a la 57a Biennal, el Ministeri de Cultura, Joventut i Esports aprofitarà la inauguració dels projectes per presentar el nou espai web dels Tallers d’Art i de la participació andorrana a la Biennal de Venècia. Aquesta plataforma recollirà tota la informació relacionada amb aquest projecte conjunt i estarà ubicat dintre de la pàgina oficial del Ministeri de Cultura, que obrirà el nou concurs un cop conclogui la Biennal 2017. 
PUBLICITAT
PUBLICITAT