PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

SDP i PS volen saber més d’Alcobé i la relació amb BPA

Entren preguntes sobre quant va cobrar o perquè Martí el manté en el càrrec

Per Iván Moure

Els consellers d’SDP i el PS, durant una sessió del Consell General.
Els consellers d’SDP i el PS, durant una sessió del Consell General. | TONY LARA
El Partit Socialdemòcrata (PS) i Socialdemocràcia i Progrés (SDP) han fet entrar dos edictes sobre la relació de Jordi Alcobé amb BPA, amb preguntes que hauran de ser respostes oralment en el pròxim Consell General. 
 
Una prové del conseller general i president d’SDP, Víctor Naudi, que demana al cap de Govern una explicació sobre perquè manté el ministre d’Administració Pública, Transport i Telecomunicacions en el càrrec, després que aquest admetés combinat les seves tasques amb el Govern i amb BPA durant un any i mig, a més de posar el seu càrrec a disposició. I l’altra pregunta l’efectua el seu homòleg del PS, Pere López, qui demana saber quant temps va estar Alcobé realitzant l’esmentada activitat que ell mateix reconeix, quantes hores de treball i ha «esmerçar» i que on va ser el total de remuneracions que va percebre.
 
24.000 euros no justificats del SAAS / Una altra de les preguntes que requeriran al Govern filar prim és la de la socialdemòcrata Rosa Gili. Pregunta en referència a les adjudicacions d’assessoraments d’avaluacions de candidats pel Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS). Segons els informes de fiscalització de la Intervenció General, durant el 2015 i el primer semestre d’aquest any es va treballar en això i s’han trobat dues factures a les quals es va pagar d’una banda 18.000 euros a l’empresa barcelonina BON&MER pel procés d’avaluació de candidats a la direcció assistencial  del SAAS, amb un pagament que es va efectuar sense formalitzar contracte i sense que el servei de compres i el de recursos humans tinguessin constància d’aquesta despesa; i de l’altra banda, de 6.000 euros a la mateixa empresa i pels mateixos motius. De preguntes, Gili n’efectua sis... Però el que vol és una explicació. A tot.

 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT