PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Saboya cita els grups i els seus assessors per parlar d’Europa

Els liberals són reticents i SDP descarta assistir a la reunió amb el ministre d’Exteriors

Per JOAN RAMON BAIGES

Saboya durant el seminari sobre Liechtenstein, ahir.
Saboya durant el seminari sobre Liechtenstein, ahir. | SFGA
El ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, ha convocat als grups parlamentaris a una reunió el proper 5 de desembre per presentar-los un document sobre la Unió Europea estret de les negociacions de San Marino i Mònaco, i de l’experiència de Liechtenstein. La novetat d’aquesta convocatòria és que Saboya demana als grups que vagin acompanyats dels seus assessors en temes europeus, una petició que ha aixecat suspicàcia a les files liberals. El que és segur, a hores d’ara, és que SDP no hi acudirà.
 
Alguns grups han demanat al ministre aquest document per poder-lo analitzar. La resposta ha estat negativa i l’informe serà llegit pel ministre a la reunió.
 
Seminari sobre Liechtenstein / D’altra banda, Saboya va esposar ahir en el marc del seminari Liechtenstein: un model d’èxit de participació al Mercat Interior de la UE des de la perspectiva dels actors econòmics els resultats de l’estudi de balanç que s’ha fet en aquest país sobre els 20 anys d’acord d’associació amb la Unió Europea. La trobada ha permès conèixer el funcionament de l’Espai Econòmic Europeu (EEE), i aprendre dels anys d’experiència de Liechtenstein en aquest context.
 
Els resultats de les enquestes, ha indicat Saboya, afirmen que un 85% de la població considera que l’acord ha estat un canvi positiu per a aquest país i que el 77% dels empresaris consultats aprecien que l’acord ha fet de Liechtenstein una destinació més atractiva per als inversors. L’acte, que ha estat organitzat pel Ministeri d’Afers Exteriors, s’ha celebrat en el marc de la política de divulgació pública que el Govern porta a terme respecte a les negociacions de l’acord d’associació amb la Unió Europea.
 
Aquest seminari ha estat obert a la participació dels consellers generals, dels representants dels col·lectius empresarials, sindicats, sectors econòmics del Principat i dels membres de la Comissió Interministerial d’Afers de la UE. El seminari ha permès conèixer el funcionament de l’Espai Econòmic Europeu (EEE), i aprendre dels anys d’experiència de Liechtenstein a l’EEE. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT