PUBLICITAT

Hamburg

Saboya veu la migració com un «catalitzador» del progrés social

El ministre assisteix a la 23a Sessió del Consell de l’OSCE, a Hamburg

Per EL PERIÒDIC

El ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, en la 23a Sessió del Consell de Ministres de l’OSCE, ahir.
El ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, en la 23a Sessió del Consell de Ministres de l’OSCE, ahir. | SFGA
El ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, va participar ahir en la 23a Sessió del Consell de Ministres d’Afers Exteriors dels estats participants a l’OSCE (Organització per la seguretat i cooperació a Europa). 
 
En dita reunió –que es va celebrar a Hamburg (Alemanya)–, Saboya va posar de relleu la importància d’elaborar marcs polítics de migració i integració «eficaços per garantir que la migració segueixi sent un catalitzador pel desenvolupament de les nostres societats», segons ha indicat el Govern. 
 
En aquest context, el ministre també va voler destacar la importància d’educar la ciutadania en els drets humans i promoure la seva participació a la vida pública per garantir la cohesió de les societats, combatre la intolerància i promoure la igualtat d’oportunitats. A més, Saboya va subratllar la importància de combatre de manera conjunta el terrorisme, i va mostrar la seva preocupació per l’extremisme violent que dur al terrorisme, destacant la importància d’activitats preventives per combatre’l, en particular adreçades als joves.
 
Pel que fa a la dimensió econòmica i mediambiental, Saboya va destacar la necessitat d’aplicar polítiques per protegir el medi ambient per garantir un creixement econòmic sostenible. 
 
Balaç de les actuacions / Durant la sessió també es va fer balanç de totes les accions dutes a terme fins a la data per l’organisme a fi d’arribar a una solució pacífica a la crisis a Ucraïna, així com les activitats de l’OSCE en la dimensió humana encaminades a aconseguir que tots els ciutadans gaudeixin dels mateixos drets i llibertats fonamentals, «en particular atenció als grups vulnerables joves, dones i persones amb discapacitats». 
 
En la dimensió econòmica, es preveu intensificar la cooperació amb el sector privat i establir marcs reguladors per millorar el clima per els negocis i les inversions facilitant el comerç i el transport, tenint en compte la protecció del medi ambient. 
 
Debats de l’OSCE / Els debats de la 23a Sessió del Consell de Ministres d’Afers Exteriors dels estats participants de l’ OSCE se centren en com reforçar l’organisme per fer front de manera més eficaç als reptes actuals a la seguretat que afecten a tots els estats per igual. 
 
A tal efecte, es preveu que els estats adoptin decisions i documents estratègics relatius a donar resposta als reptes originats per les tendències migratòries, el terrorisme, l’extremisme violent, la radicalització i la cibercriminalitat.  
 
Assemblea OSCE / Durant la trobada Saboya també va recordar que Andorra acollirà la pròxima reunió de tardor de l’Assemblea Parlamentaria de l’OSCE que tindrà lloc a l’octubre del proper any com a mostra del seu ferm compromís vers el multilateralisme. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT