PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Bartumeu considera que Martí ha deixat «tocat» el model econòmic

El polític creu que el sistema financer patirà pèrdues «evidents»

Per EL PERIÒDIC

El president de Socialdemocràcia i Progrés (SDP), Jaume Bartumeu.
El president de Socialdemocràcia i Progrés (SDP), Jaume Bartumeu. | MARICEL BLANCH
El president de Socialdemocràcia i Progrés (SDP) i excap de Govern, Jaume Bartumeu, considera que l’actual lider de l’Executiu, Toni Martí, està deixant «molt tocat» el model econòmic del país, i que la gran incertesa per al 2018 i 2019 és l’evolució que tindran els ingressos pressupostaris. Així ho va deixar palès ahir durant una entrevista al programa Ara i Aquí de RNA.
 
El líder d’SDP va fer especial referència als ingressos del tabac, doncs creu que Martí «no diu la veritat» i que dits ingressos sí perillaran amb l’Acord d’Associació. A més, Bartumeu considera que el sistema financer patirà una pèrdua evident d’ingressos a causa de l’entrada en vigor de l’intercanvi automàtic d’informació fiscal, sobretot durant els propers anys. Tot i això, Bartumeu preveu que posteriorment hi haurà una recuperació. 
 
Intercanvi automàtic / A més, el líder d’SDP va criticar la manera d’actuar del sector financer davant de l’intercanvi automàtic. Segons el polític, durant el darrer trimestre «han estat foragitant persones que havien dipositat els seus estalvis i havien cregut en el secret bancari d’Andorra: els han cridat de qualsevol manera, els han maltractat i els han fet fora». Bartumeu també va afegir que en aquesta qüestió, el Govern «no ha actuat com calia» i que el bon nom d’Andorra «està sota mínims».
 
Properes eleccions / Bartumeu creu que de cara a les properes eleccions generals s’ha de configurar un projecte «transversal progressista» que vagi més enllà del que havia estat «la gran família socialdemòcrata». Tanmateix, Bartumeu no descarta tornar a primera línia política, doncs durant l’entrevista va destacar que si Martí dissolgués el Consell General la setmana vinent, ell descarta presentar-se, però «del que passarà més endavant ja en parlarem amb els companys». 
 
En aquest sentit, va afegir que no té unes ganes especials de tornar a ser candidat a cap de Govern, però «ja ho veurem quan s’acostin les eleccions». En tot cas, va deixar clar que no pensa retirar-se de l’activitat pública i política «perquè tinc coses a dir i a aportar». 
El president d’SDP també va matisar que hi ha uns punts de política d’Estat «que, o ens posem d’acord una sèrie de persones –i després de forces polítiques–, o no ens en sortirem». Sobre un possible govern de concertació, Bartumeu hi està d’acord sempre que sigui amb unes propostes concretes. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT