PUBLICITAT

Madrid

Luxemburg obrirà consolat el proper 10 de gener

Gilles Serra ocuparà el càrrec de cònsol per la seva trajectòria

Per El Periòdic

Pont d’Adolf, a Luxemburg.
Pont d’Adolf, a Luxemburg. | Wikimedia Commons
L’obertura oficial del Consolat Honorari de Luxemburg a Andorra es farà oficial el primer dimarts 10 de gener  en un acte en el que participaran l’ambaixador del país a Andorra, Jean Graff, i el ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya. El càrrec de cònsol serà ocupat per Gilles Serra, designat per a ocupar aquest càrrec pel seu ampli coneixement de tots dos països.
 
L’objectiu de l’obertura del Consolat és ajudar a augmentar l’impuls que s’ha desenvolupat en les relacions bilaterals establertes els darrers anys. Les trobades entre els líders polítics dels dos Estats han estat una tònica comuna en els darrers mesos i anys, un fet que demostra la bona sintonia entre el Principat i el microestat centreeuropeu. A més, l’establiment dels principals bancs d’Andorra al centre financer de Luxemburg (per oferir els seus serveis dins de la Unió Europea i més enllà) també ha contribuït a que les converses hagin arribat a un dels seus millors moments. D’altra banda, l’acord per evitar la doble imposició, que va entrar en vigor l’1 de gener de 2017, va donar un nou impuls a les inversions respectives.
 
A nivell cultural, Luxemburg participa regularment al festival de cinema francès que s’organitza al Principat, un fet que fortifica les relacions en aquest àmbit per tractar-se d’un dels esdeveniments més importants de la cultura cinematogràfica. D’aquesta forma, l’obertura del consolat s’emmarca en un bon moment de les relacions diplomàtiques d’Andorra en el que les converses amb els diversos Estats d’Europa  s’intensifiquen per, entre d’altres motius, les negociacions que està vivint el Principat amb la Unió Europea.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT