Publicitat

Notícia

Govern valora fixar exoneracions fiscals a les empreses inclusives

Cinc entitats han demanat formar part del programa

programa, inserció, laboral, andorra, discapacitats, ocupació
Inauguració del programa d’inserció laboral ‘Fent Camí’. Autor/a: MARICEL BLANCH
El programa de la Xarxa d’Empreses Inclusives estarà enllestit durant els primers mesos d’aquest any. La iniciativa, que ha nascut amb l’objectiu de reconèixer aquelles empreses que optin per contractar persones amb discapacitat, ja compta amb l’interès de diverses empreses del país. I és que segons ha detallat el ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, cinc empreses han demanat poder participar en dit programa. 
Espot també ha matisat que en el marc d’aquesta xarxa es farà un reconeixement públic a les empreses amb responsabilitat social. I que el seu ministeri, junt amb el de Finances, estudiarà quines línies fiscals es podran aplicar a aquestes empreses, segons ha informat l’ANA. 
 
Així, el ministre reconeix que «hi ha una qüestió fiscal que hem d’acabar d’analitzar amb el Ministeri de Finances» perquè, a banda del reconeixement d’aquestes empreses per part del Govern, «una de les altres possibilitats des del punt de vista econòmic és algun tipus d’exoneració fiscal».
 
Una nova estratègia / Amb tot, el ministre ha valorat positivament les primeres xifres de la nova estratègia d’inserció de les persones amb discapacitat on –segons va donar a conèixer el Departament de Treball i Ocupació en el transcurs del 2016– s’han pogut intermediar deu contractes entre empreses i persones amb capacitats diferents. 
 
Espot també ha valorat positivament el fet que a través de la iniciativa del Departament d’Ocupació i Treball «les persones amb discapacitat segueixen el mateix circuit que la resta de persones pel que fa a la inserció laboral, i així ha de ser perquè les persones amb discapacitat no pateixin cap estigmatització i puguin tenir els mateixos serveis que la resta». 
 
En aquest sentit, el ministre ha destacat que «s’estan fent esforços» i ha recordat que des del Ministeri d’Educació es treballa en altres àmbits com el de la inclusió escolar, ja que diversos centres del país estan impulsant projectes i plans específics que preveuen incentivar la integració social dels estudiants amb alguna discapacitat per a poder garantir la seva posterior entrada al món laboral. 
 
Subvencions / A banda dels beneficis fiscals, que es troben en fase d’estudi, el ministre ha detallat que les empreses podran comptar amb subvencions econòmiques a través de programes ocupacionals del mateix Departament d’Ocupació i Treball.
 
D’altra banda, Espot ha destacat que es troba «molt avançat» el procés d’elaboració d’una certificació i reconeixement a les empreses que optin per la contractació de persones amb discapacitat per tal que les entitats estiguin acreditades.
 
Per aquest motiu, el projecte de creació d’una xarxa d’empreses inclusives «el portarem a terme en els primers mesos de l’any 2017, ho tenim molt enllestit, ja tenim quin serà el logotip que reconeixerà aquestes empreses i quin serà el reconeixement econòmic o no econòmic que els podrem donar». 
Publicitat

Comentaris


No hi ha cap comentari


T'has de registrar per comentar les notícies o entra amb el teu usuari

Publicitat


Editorial

Nou intent per acabar amb els aldarulls al Pas de la Casa

  • 0
Publicitat

Opinions

Més opinions


Publicitat

Entrevista

JOSEP MARIA CABANES: «El patrocini transmet la cultura de l’empresa»

JOSEP MARIA CABANES Sots-director general de Banca País d’Andbank

JOSEP MARIA CABANES: «El patrocini transmet la cultura de l’empresa»
Publicitat

Monogràfic

Business 38

Business 38 Descarregar PDF
Publicitat
Publicitat