PUBLICITAT

Andorra la Vella

Robert Pastor presenta ‘Perdut i altres històries de les Valls’

L’autor d’origen valencià conclou la seva cinquena obra escrita a Andorra

Per Marc Solanes

Robert Pastor, a la dreta, durant la presentació del llibre, ahir.
Robert Pastor, a la dreta, durant la presentació del llibre, ahir. | Maricel Blanch
Robert Pastor va presentar ahir a La Llacuna la seva cinquena obra escrita a Andorra la Vella: Perdut i altres històries de les Valls. El periodista establert al Principat des de fa més de dues dècades presenta una obra que consta de 15 relats inspirats en diverses situacions ambientades al país, el nexes comuns dels quals són els canvis socials esdevinguts durant els darrers anys, com ara  la irrupció de la informàtica o el canvi en la concepció de les relacions de parella. A més, també es narra el succés d’un assassinat i una altra història que relata un procés d’alzheimer. 
 
Situacions fictícies / Totes les històries que es plasmen en el llibre són, segons Pastor, «situacions fictícies creades a partir de contextos reals» ja que, segons l’escriptor, «la majoria de les històries que expliquen els autors literaris tenen el seu origen en una situació que ha succeït». Pastor va explicar que escriu des de que «té memòria», no només per a mitjans, sinó també «literatura en els seus diversos gèneres». L’adquisició de la nacionalitat després de 20 anys residint al país el va esperonar, segons va explicar, a escriure «sobre la història i la cultura del país», endinsant-se en «les arrels més profundes del territori».
 
Pel que fa al vincle entre escriure per a un mitjà i fer-ho en el sentit més literari, l’autor va explicar que la primera opció «et dóna la possibilitat de posar-te en contacte amb moltes persones i a ser testimoni d’esdeveniments molt importants», però que s’enfronta al «canvi de xip de quan escrius un llibre, dues situacions diferents que enfronten realisme i creativitat».
 
El llibre ja està disponible des de fa setmanes a la majoria de les llibreries del país ja que, per motius personals, es va posposar gairebé un mes la seva presentació, prevista per al passat 22 de desembre. A banda de les obres escrites al Principat, Pastor va realitzar més d’una vintena en la seva etapa al País Basc.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT