PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

Els tècnics estan revisant els problemes tècnics del braçalet de Joan Pau Miquel

El sistema de monitoratge per controlar l’arrest de Miquel no funciona

Per E. J. M.

Vehicles policials davant la casa de Miquel, dimarts al vespre.
Vehicles policials davant la casa de Miquel, dimarts al vespre. | MARICEL BLANCH
El ministre portaveu del Govern, Jordi Cinca, va admetre ahir que el sistema de monitoratge que se li ha posat a l’exconseller delegat de BPA, Joan Pau Miquel, en arrest domiciliari des de dilluns, «no va bé». Els tècnics estan treballant per identificar els motius de l’anomalia del braçalet de Miquel, tot i que  les dificultats de funcionament s’atribueixen a «interferències» que pot provocar el mateix domicili de l’arrestat o les cases veïnes.

La Policia manté la vigilància presencial davant de la casa de Miquel. «Complim l’encomanat pels tribunals amb els mitjans que disposem», va matisar el ministre. Cinca també va assegurar que l’estament judicial està al corrent de la situació.

El ministre va recordar que el sistema de monitoratge és obsolet, perquè es va posar en funcionament l’any 2000, «però fins ara sempre havia funcionat». El mes que ve s’ha de posar en marxa el nou sistema de monitoratge.

El Tribunal Constitucional (TC) va decretar dilluns la sortida del centre penitenciari de Miquel després de 22 mesos en presó provisional. Per evitar el risc de fuga, Miquel havia d’estar monitoritzat perquè la Policia controlés, en tot moment, que es trobava al seu domicili, a Escaldes-Engordany. De moment, la vigilància és física.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT