PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El comú anul·la la remodelació de la façana per superar el pressupost

El conseller Magallón creu que cal «aprofitar» l’ocasió i edificar una nova casa comuna

Per ESTEFANIA GRACIA

El conseller liberal, Marc Magallón, ahir.
El conseller liberal, Marc Magallón, ahir. | LIBERALS D\'ANDORRA
El comú d’Escaldes-Engordany va anul·lar ahir l’acord de ratificació per remodelar la façana i les plantes primera i cinquena de la mateixa casa comuna per un desacord en el pressupost. 
En un inici (quan es va aprovar el concurs d’idees),es va planificar una partida de 380.728 euros per realitzar les obres, però a l’hora d’escollir a l’empresa constructora, es va veure que tots els licitants presentaven un pressupost de construcció d’entre 800.000 i 1.000.000 d’euros. Un fet que ha derivat en l’anul·lació del concurs, «perquè no es podia assumir aquest import», va detallar ahir el cònsol menor de la parròquia, Marc Calvet. 
 
A hores d’ara, el comú no té clar si posarà en marxa una altra recerca per fer les obres o si la remodelació quedarà parada. Al respecte, el conseller comunal liberal, Marc Magallón, creu que cal «aprofitar» l’ocasió i edificar una nova casa comuna a la parcel·la de davant de l’esglèsia Sant Pere Màrtir que vol adquirir el comú. 
 
La cònsol major de la parròquia, Trini Marin, va especificar que primer cal tenir la parcel·la, que té un cost de gairebé cinc milions d’euros, i després, «si la ciutadania ho veu amb bons ulls», es plantejarà la possibilitat de construir una nova casa comuna. 
 
Robatoris / D’altra banda, Trini va detallar que la Policia està investigant els darrers robatoris ocasionats a la parròquia. En concret, va detallar que segurament es tracta d’un grup de «joves sense experiència, pel que ens han pogut dir els inspectors». 
 
Tanmateix, va puntualitzar que no creu que els fets d’aquesta setmana tinguin relació amb els altres set robatoris que s’han anat produint durant els mesos de desembre i gener. 
Finalment, va destacar que es posaran dues noves càmeres de vigilància a l’avinguda Carlemany i una a l’edifici de l’Arxiu Històric. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT