PUBLICITAT

ORDINO

Reptes de superació, valors i emoció, al cinema de muntanya

El cicle de les Valls del Nord programa vuit projeccions-col·loqui

Per EL PERIÒDIC

Una escena de la pel·lícula ‘The Fourth Phase’.
Una escena de la pel·lícula ‘The Fourth Phase’. | EL PERIÒDIC
La novena edició del Cicle de cinema de muntanya i de viatges, que organitzen conjuntaments els comuns de la Massana i d’Ordino, inclou vuit propostes «d’elevada qualitat», segons la consellera de Cultura, Igualtat i Participació Ciutadana de la Massana, Jael Pozo, i el conseller d’Administració, Comunicació, Comerç i Dinamització d’Ordino, Xavier Herver. Les projeccions i col·loquis tindran lloc de l’1 de febrer al 30 de març a l’Auditori Nacional d’Ordino i al Teatre de les Fontetes de la Massana, amb entrada gratuïta.

D’entre els documentals destaca The Fourth Phase, que narra el viatge «èpic» d’un dels «millors surfistes de neu del món», Travis Rice, segons va explicar ahir la directora de
màrqueting de Viladomat (que porta el film), Marta Palau. Rice recorre 25.000 quilòmetres de cicles hidrològics del Pacífic Nord, i durant el camí es va trobant riders de renom, per compartir una experiència que permet gaudir d’«unes localitzacions espectaculars», on «les imatges parlen per si soles», va subratllar Palau.

També es projectarà l’audiovisual La sonrisa verdadera, que mostra el viatge d’un noi autista i cec que recorre 1.300 quilòmetres en tàndem amb el seu germà pel Marroc. «Un viatge de superació», va manifestar Pozo.

El documental La sonrisa verdadera es pot veure gràcies a la col·laboració que han establert el Cicle de cinema de muntanya i viatges i el Festival de Cinema de Muntanya dels Pirineus (Picurt), una unió que aspira a poder arribar a fer «un festival transnacional i pirinenc que sigui una fita de referència», va declarar Pozo, informa l’ANA.

D’altres documentals que es podran veure durant el Cicle són Tot fotografiant curses, del fotògraf Jordi Saragossa, que es dedica a fotografiar esdeveniments de curses de muntanya arreu del món; Viatge a la terra dels inuit, de Francesc Bailón, on mostra la «vida quotidiana» d’aquesta població de l’Àrtic; Ciutadans compromesos, que és l’experiència del cooperant massanenc Jaume Planella al camp de refugiats de Filippiada a Grècia; Solo  BASE  (From  Climbing  to  Jumping), que mostra com dos escaladors es dediquen a saltar des de les parets per fer realitat els seus somnis de volar; Torre sin nombre. Una lucha en solitario llevada al límite, de Pedro Cifuentes, en un intent de coronar en solitari un pic del Pakistan, i Homo Montserratinus. Una història sobre la involució humana, de Samuel Colomer, sobre els valors d’escalar.

El dia de la projecció dels documentals –a excepció de Travis Rice– hi assistiran els protagonistes dels audiovisuals per parlar de les seves vivències amb el públic.

PROGRAMACIÓ

‘Tot fotografiant curses de muntanya’
01/02-Les Fontetes-21h
Des del 2010, Jordi Saragossa fotografia esports de muntanya.

‘Solo base’
02/02-Auditori-21h
David Fusté i Turko Ortiz, escaladors que esdeven saltadors BASE.

‘La sonrisa verdadera’
08/02-Les Fontetes-21h
Sergio Aznárez, autista i cec, recorre 1.300 km amb el seu germà.

‘Viatge a la terra dels inuit’
15/02-Les Fontetes-21h
L’antropòleg Francesc Bailón ha viatjat a l’Àrtic i ha conegut els inuit.

‘The fourth phase’
23/02-Auditori-21h
Una pel·lícula èpica de surf de neu protagonitzada pel mític Travis Rice.

‘Ciutadans compromesos’
01/03-Les Fontetes-21h
Jaume Planella va estar al camp de refugiats de Filippiada (Grècia).

‘Torre sin nombre’
16/03-Auditori-21h
Pedro Cifuentes ha intentat coronar tot sol la Torre sense Nom (6.239 m).

‘Homo montserratinus’
30/03-Auditori-21h
Un documental sobre els valors de l’escalada.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT