PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El més espectacular

Thanasis Antetokounmpo és guardonat per la seva capacitat atlètica en la Gala del Premis Gigantes

Per JOAN JOSEP BLASCO

Antetokounmpo amb el premi de 'Gigantes del Bakset' a la mà, ahir a Madrid.
Antetokounmpo amb el premi de 'Gigantes del Bakset' a la mà, ahir a Madrid. | EMILIO COBOS
No passa desapercebut. En el seu aterratge a la Lliga Endesa s’ha fet notar. Thanasis Antetokounmpo vol fer-se un nom per si mateix i no ser simplement el germà de Giannis, l’estrella dels Milwaukee Bucks de l’NBA. El seu rendiment va en clara ascensió i ahir va rebre el premi de la prestigiosa revista Gigantes del Basket com el jugador més espectacular de l’ACB.
 
 El paper del grec al BC MoraBanc Andorra cada cop és més rellevant. La lesió de Nacho Martín l’ha permès gaudir de més minuts en pista i ser més protagonista en diverses facetes. Després d’un inici de campionat molt irregular, amb la conseqüent adaptació a tornar a jugar a Europa, Antetokounmpo s’està destapant. No només en la faceta anotadora des de la curta i llarga distància, sinó també en d’altres. A més, és dels que imprimeix caràcter i energia a la pista per la seva gesticularitat. Però sobretot per la capacitat atlètica que posseeix. Els seus salts li permeten ser el quart jugador de l’ACB en taps, amb 1,06 de mitjana per partit. N’ha clavat ja un total de divuit. Aquesta estadística la domina Anthony Randoplh (Reial Madrid) amb 1,40. Una imatge seva també característica és la de penjar-se de la cistella. Aquest curs ho ha fet ja en setze ocasions, que signifiquen 0,94 esmaixades per matx. El rànquing l’encapçala Viacheslav Kravtsov (València Basket) amb 1,33.
 
La 29a edició de la Gala dels Premis Gigantes es va desenvolupar a Madrid i es van arribar a repartir fins a 22 guardons. De tot tipus, tant a nivell individual com col·lectiu, i en diferents categories. Aquest esdeveniment cada any reuneix a tot de cares conegudes d’aquest esport, des de jugadors i entrenadors, a directius i dirigents d’entitats i institucions relacionades amb el bàsquet. Antetokounmpo va estar acompanyar del director general del MoraBanc, Francesc Solana. La presència del jugador hel·lè es deu a les seves actuacions des de que va iniciar-se la temporada. L’últim exemple va ser dissabte passat a la pista de l’Herbalife Gran Canària, on va realitzar tot un reguitzell d’accions amb esmaixades i taps inclosos, amb la conseqüent intimidació que la seva capacitat de salt i envergadura suposen. En la intervenció que va realitzar un cop van donar-li el guardó, Antetokounmpo va mostrar-se agraït pel reconeixement, i també va voler fer broma: «Quan em van trucar per dir-me que havia guanyat aquest premi vaig pensar perquè no el de millor jugador, però aquest ja està bé. Estic molt satisfet per rebre aquest guardó».
 
Entre els premiats en la gala van haver-hi diversos per als màxims protagonistes de la Lliga Endesa, el que estan en pista. A més del grec del MoraBanc també se’l va adjudicar com millor jugador nacional Sergio Llull (Reial Madrid), millor estranger Gustavo Ayón (Reial Madrid), major progressió Alberto Abalde (Divina Seguros Joventut), millor sisè home Isaac Fotu (Tecnyconta Saragossa), millor defensor Fran Vázquez (Iberostar Tenerife) i millor jugador jove Luka Doncic (Reial Madrid). Altres guardos destacats van ser per a l’Herbalife Gran Canària com a club més destacat, Sergio Scariolo com a millor entrenador i Natxo Solozàbal com a llegenda del bàsquet.
PUBLICITAT
PUBLICITAT