PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Standard&Poor’s confirma els ràtings d’Andorra

L’agència internacional valora positivament les perspectives i l’estabilitat

Per EL PERIÒDIC

Edifici administratiu del Govern.
Edifici administratiu del Govern. | EL PERIÒDIC
L’agència de qualificació Standard&Poor’s confirma els ràtings d’Andorra en BBB-/A-3. Segons informa el Govern, l’agència ha valorat de manera positiva el país per «reafirmar la perspectiva estable, la continuïtat en la seva agenda de reformes, en les polítiques d’equilibri en les finances públiques, la recuperació de l’economia, el seu continu creixement i l’estabilitat del seu sistema financer».
 
En una nota publicada ahir, l’agència de ràting qualifica de manera «positiva» l’acord d’intercanvi automàtic d’informació fiscal, considerant-lo com un pas necessari envers la convergència de la regulació d’Andorra amb les pràctiques internacionals, així com un element clau en les negociacions per a l’acord d’associació del Principat amb Europa.
 
Normatives / Standard&Poor’s també ha valorat l’adopció de la normativa comptable europea per part del sistema financer del país que l’ha fet «més transparent i homologable a la resta de jurisdiccions».
Els avaluadors estimen les negociacions del Govern amb institucions financeres com el Fons Monetari Internacional (FMI) com una manera de millorar l’estabilitat del seu sistema financer i poder gestionar amb habilitat possibles futures crisis financeres. Així com l’enfrontament possibles repercussions posteriors.
 
BPA / D’altra banda l’agència ha matisat novament que en l’hipotètic cas que els processos legals derivats de l’afer BPA repercutissin en uns costos per compensacions a càrrec del Govern, la qualificació del país es podria veure perjudicada. 
 
De la mateixa manera, els avaluadors internacionals han afegit que la qualificació té perspectives de millora a mesura que Andorra avanci en el seu compromís internacional i continuï la recuperació econòmica del país. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT