PUBLICITAT

Madrid

Saboya i Dastis es reuneixen a Madrid per parlar de la UE

L’aeroport de la Seu centra una part del debat entre els ministres

Per El Periòdic

Gilbert Saboya amb el seu homòleg espanyol, Alfonso Dastis.
Gilbert Saboya amb el seu homòleg espanyol, Alfonso Dastis. | SFG
Els ministres d’Afers Exteriors andorrà i espanyol, Gilbert Saboya i Alfonso Dastis, respectivament, es van reunir ahir en un dinar de treball a Madrid per parlar de l’acord d’associació que Andorra està negociant amb la Unió Europea (UE), de l’aeroport de la Seu i també de la propera reunió entre els caps de Govern de tots dos països, Toni Martí i Mariano Rajoy. A més, la trobada també va servir per constatar el bon moment pel que passen les relacions entre ambdós països.
 
Així mateix, dins l’àmbit multilateral, es va fer un balanç del període d’Espanya com a membre del Consell de Seguretat de les Nacions Unides, i es va destacar el copatrocini de diverses resolucions impulsades per Espanya durant l’exercici de la seva presidència. Així mateix, també es va posar èmfasi en el valor de les relacions amb l’espai iberoamericà, destacant l’organització a Andorra de la reunió sectorial de ministres d’educació iberoamericans el passat mes de setembre.
 
La delegació espanyola va estar encapçalada pel ministre d’Afers Exteriors i Cooperació, Alfonso María Dastis, a qui acompanyaven l’ambaixador d’Espanya a Andorra, Manuel Montobbio, el director general de Coordinació de Polítiques Comunes i Afers Generals de la UE, Alejandro Abellán, el director general de Relacions Econòmiques Internacionals, Javier Sangro, el sotsdirector general de països candidats, països de l’EEE i altres països europeus, Jesús Santos, i el vocal assessor del Gabinet del ministre, Bruno García Dobarco. En la delegació andorrana, van acompanyar el ministre d’Afers Exteriors l’ambaixador d’Andorra a Espanya, Jaume Gaytán, i la primera secretària de l’Ambaixada d’Andorra a Espanya, Montserrat Gessé.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT