PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El caçador del COEX s’enfronta a una sanció d’entre 1.500 i 3.000 euros

El funcionari va abatre l’isard amb un rifle que duia en el cotxe oficial en hores de feina / Els Banders estan analitzant els fets i preveuen tenir la resolució en el termini d’un a sis mesos

Per E. G.

L’àrea protegida on van tenir lloc els fets, a la carretera d’Os de Civís.
L’àrea protegida on van tenir lloc els fets, a la carretera d’Os de Civís. | EMILIO PRENAS
Un treballador del COEX (àrea de Conservació i Explotació de Carreteres) s’enfronta a una possible sanció d’entre 1.500 i 3.000 euros per abatre un isard en un vedat de caça i fora de la temporada reglamentària. 
 
El cos de Banders va detallar ahir que a hores d’ara s’estan analitzant els fets, i que un cop s’esgoti el procés –que put durar d’un a sis mesos–, s’obtindrà una resolució. Malgrat que el cap del cos especial, Miquel Rossell, no va voler donar detalls de la infracció, «ja que el cas està obert i encara s’ha d’estudiar amb cura», va puntualitzar que en tractar-se d’una caça en una àrea protegida i fora de temporada, la infracció es «qualificaria de molt greu». 
 
Segons la Llei de caça vigent, que data de l’any 2000, una infracció molt greu es «castiga amb multes de 1.502,53 a 3.005,06 euros i la suspensió de la llicència de caça per tres temporades».
 
Antecedents / Els fets es remunten a la setmana passada, quan el cos de Banders va sorprendre un home que acabava de caçar un isard a la reserva d’Enclar, concretament per la zona de la carretera que porta a Ós de Civís. 
 
Segons va avançar EL PERIÒDIC dissabte passat, es tracta d’un resident a Ordino, d’uns 50 anys, que anteriorment ja ha estat descobert cometent alguna irregularitat tipificada a la Llei da caça. A més, algunes fonts van detallar que l’infractor va abatre l’animal amb un rifle que duia en el cotxe oficial del COEX en hores de feina 
 
Per tot, el cos de Banders ha obert un expedient sancionador al resident. L’acusat disposarà d’un període per presentar al·legacions, i un cop finalitzat, es procedirà a dictaminar la resolució. Segons va especificar Rossell,«aquest és el procediment habitual que se segueix quan es notifica una infracció de pesca o caça». 
 
La llei / La Llei de caça divideix les infraccions en tres categoríes: lleus, greus o molt greus. En el cas de cometre una infracció lleu, la legislació especifica que la sanció pot ser d’entre 30,50 euros i 300,51 euros o la suspensió de la llicència de caça per una temporada en cas de no satisfer la multa. 
 
En relació a les infraccions greus, la llei destaca que es pot aplicar una multa de 300,51 a 1.502.53 euros més la suspensió de la llicència de caça per dues temporades. I en la categoria molt greu s’apliquen les sancions especificades anteriorment. 
 
A més, qualsevol atestat d’infracció contra els preceptes de caça comporta accessòriament i de manera cautelar el comís del material i de les peces de caça, vives o mortes. Segons s’especifica en la legislació, a la caça viva, se li dóna la destinació «que determini el Govern». Les peces mortes, si són comestibles, «són lliurades a un centre benèfic». I els béns comissats «queden embargats i en dipòsit a càrrec del Govern, fins a l’abonament de la sanció, llevat que per resolució administrativa o judicial ferma es disposi altrament». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT