PUBLICITAT

Andorra la Vella

SDP reclama una cotització més justa per als autònoms

Els progressistes retreuen la manca d’actuació del Govern

Per L.R.

El conseller general d’SDP, Víctor Naudi, al Consell General.
El conseller general d’SDP, Víctor Naudi, al Consell General. | MARICEL BLANCH
Socialdemocràcia i Progrés (SDP) reitera la necessitat d’establir un sistema perquè els autònoms cotitzin segons els seus ingressos i no segons el salari mitjà com passa fins ara. Així ho van manifestar ahir el conseller progressista, Víctor Naudi, i el secretari d’organització del partit, Joan-Marc Miralles en roda de premsa. En aquest sentit, van recordar que el Govern ja va anunciar que caldria una modificació legislativa per tal de poder accedir a les dades de tributació dels treballadors per compte propi i així poder establir el percentatge de cotització segons els ingressos. Amb tot, van insistir en què «fa sis anys que DA governa i encara no ha fet res sobre aquesta qüestió». Per tot plegat demanen que l’Executiu i la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS) «agilitzin aquest tema».

Des d’SDP proposen dues opcions per solventar una problemàtica «que afecta a molta gent». En primer lloc, proposen una cotització proporcional als ingressos «dins d’una forquilla amb un mínim i un màxim» que garantís que no es cotitzés «molt per sota en alguns casos i molt alta, en altres». La segona opció presentada proposa que a final d’any es regularitzi la cotització en funció dels ingressos anuals. D’aquesta manera, van assegurar, «ajudarà als autònoms que tenen temporades en què generen molt poc i d’altres en què ingressen grans quantitats».

Crítica a Aleix / Naudi també va aprofitar per retreure al president de la PIME, Marc Aleix, en referència a unes declaracions fetes a EL PERIÒDIC, que el sistema de cotitzacions va ser aprovat pel govern que presidia Albert Pintat i no, com va afirmar Aleix, pel govern de Jaume Bartumeu. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT