PUBLICITAT

SDP proposa iniciar un debat de reforma de la Constitució

Volen reflexionar sobre el dret de vot dels residents o l’avortament, entre d’altres

Per L.R.

El conseller Víctor Naudi.
El conseller Víctor Naudi. | MARICEL BLANCH
Socialdemocràcia i Progrés (SDP) considera que el 24è aniversari de la Constitució és un bon moment per iniciar un debat per reformar-ne alguns aspectes. En concret, el conseller progressista Víctor Naudi va posar sobre la taula ahir la necessitat de reflexionar sobre modificar les competències comunals, la llei electoral, el dret a la vida, la interrupció de l’embaràs en els tres supòsits bàsics o el vot dels residents a les comunals. Naudi va deixar clar que «ha de ser una reflexió amb seny i serenor» i que «no es farà d’un dia per l’altre».

La proposta l’argumenten afirmant que els valors i principis bàsics de la Constitució «no s’acaben de respectar». Com a exemple, Naudi va indicar que «s’ha trencat l’equilibri institucional entre França i Espanya o que el Govern «no hagi tingut en compte el Consell General» per la reforma de les transferències i competències comunals. Així mateix, el secretari d’organització de la formació, Joan-Marc Miralles, va afegir que la Carta Magna també hauria d’incloure un principi d’igualtat entre tots els ciutadans sense diferenciar segons el territori on viuen.

Miralles també va criticar que a pocs dies per arribar a «l’equador de la legislatura, encara no s’han tirat endavant cap de les grans reformes». Pel que fa a la reforma de Sanitat i Funció Pública va apuntar que «no en sabem res» i quant a les transferències i competències en va criticar especialment la metodologia en què s’ha dut a terme. Finalment, també va lamentar que les negociacions amb Europa no s’enllesteixin aquesta legislatura. Al seu entendre, només s’ha treballat en l’homologació financera «i per les pressions rebudes internacionalment». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT