PUBLICITAT

SDP presenta cinc esmenes a la llei del notariat

Proposa que la responsabilitat disciplinària sigui del ministre de Justícia

El conseller d'SDP, Víctor Naudi.
El conseller d'SDP, Víctor Naudi. | MARICEL BLANCH
El conseller general de Socialdemocràcia i Progrés (SDP), Víctor Naudi, ha presentat cinc esmenes al projecte de llei del notariat. Les esmenes s’adrecen d’una banda a modificar la composició del tribunal de selecció dels futurs notaris i, d’altra banda, a modificar el procediment d’aplicació de la potestat disciplinària sobre els notaris en exercici. En aquest sentit, SDP sosté que la responsabilitat d’exercir aquella potestat disciplinària ha de recaure en el ministre encarregat de la Justícia.

El projecte de llei estableix la creació d’un òrgan disciplinari format pel president de la Cambra de Notaris, dos representants del ministeri de Justícia i un representant del ministeri de Finances. En aquest sentit, els progressistes entenen que la regulació d’un òrgan col·legiat de composició múltiple amb funcions d’incoació i de resolució sancionadora «no és gens freqüent». Així mateix, consideren que aquest fet «pot generar lentitud o manca de reflexos». I argumenten que aquesta és la raó per la qual el sistema francès i espanyol de la tradicional atribució de la potestat sancionadora a òrgans unipersonals (amb l’excepció del Govern i els Consell de Ministres).

Així, sostenen que la responsabilitat disciplinària recaigui en el ministre encarregat de la Justícia, ja que «és més coherent fins i tot amb el projecte de llei, ja que és el ministre qui ordena les inspeccions». Tot això, afegeixen, no impedeix que la incoació de l’expedient es comuniqui a la Cambra de Notaris i que aquesta pugui personar-se a l’expedient i que pugui presentar les denúncies que estimi pertinents. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT