PUBLICITAT

Andorra La Vella

La Batllia i la Fiscalia han impulsat l’autorització de les escoltes

El Govern demana que la modificació del Codi Penal no endarrereixin l’aprovació de la llei

Per ESTEFANIA GRACIA

El ministre Portaveu, Jordi Cinca, durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, ahir.
El ministre Portaveu, Jordi Cinca, durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, ahir. | ANA / M. B.
El ministre portaveu, Jordi Cinca, va confirmar ahir que la proposta de modificar el Codi Penal perquè es puguin autoritzar escoltes telefòniques per a tot tipus de delictes i no només en els majors va ser una demanda de la Batllia, perquè consideren que «els facilita la feina i els permet ser més eficients». 
 
Segons Cinca, l’òrgan judicial va trametre la proposta a la comissió tècnica per a la prevenció de blanqueig i –a través d’aquesta– la Fiscalia va traslladar-la al Govern, i ara el Consell General és qui haurà de decidir si l’aprova o no. Per tot, el ministre va esclarir que els impulsors de dita modificació han estat la Batllia i la Fiscalia i que tot plegat s’ha dut a terme per una «raó purament tècnica i no política». 
 
Requisits del Moneyval / D’altra banda, Cinca també va especificar que la modificació del codi obeeix «bàsicament a la voluntat de complementar les exigències del Moneyval per la lluita contra el blanqueig i el finançament del terrorisme. L’eix principal era la inclusió del delicte fiscal dins l’ordenament jurídic andorrà i un altre punt era l’ampliació dels delictes subjacents de blanqueig». En aquest sentit, el ministre va afegir que com s’ha fet «en altres ocasions, tot i haver-hi un objecte principal», s’ha aprofitat la modificació «per, si cal, fer-ne d’altres». 
 
A més, la modificació «dona la possibilitat que s’introdueixin mecanismes d’investigació en delictes que no podien ser investigats amb escoltes perquè no eren majors». 
 
Manteniment dels calendaris / A banda de mostrar les motivacions de la modificació del Codi Penal, Cinca va puntualitzar que ell mateix es va reunir amb els grups parlamentaris per demanar-los que no es retardés l’aprovació de la llei i perquè no s’alteressin els canvis encaminats a complir amb les recomanacions del Moneyval. A més,  espera que «en cap cas la discrepància endarrereixi la tramitació del projecte de llei». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT