PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

MoraBanc guanya 23 milions d’euros en l’exercici del 2016

El pla estratègic de l’entitat preveu un creixement de beneficis el 2017

Per EL PERIÒDIC

La seu central de MoraBanc.
La seu central de MoraBanc. | ANA/D.R.
MoraBanc ha tancat l’exercici 2016 amb les xifres previstes al seu pla estratègic per la transformació del banc, que prioritza fortes inversions, i en un entorn de negoci marcat pels tipus d’interès baixos i l’entrada en vigor de l’intercanvi automàtic d’informació fiscal, segons ha informat en un comunicat.

Els beneficis de l’entitat s’han situat en els 23 milions d’euros, assolint les previsions marcades, en un any en què s’han portat a terme fortes inversions tecnològiques per adaptar-se i encarar el nou entorn bancari, andorrà i europeu, amb la màxima competitivitat. Les xifres del 2016 inclouen les inversions fetes en la nova banca digital, en la transformació profunda de l’organització amb un programa voluntari de prejubilacions, i en l’adaptació dels sistemes i processos del banc a les millors pràctiques i regulacions internacionals. L’aplicació de les accions del pla estratègic preveu tornar al creixement de beneficis el 2017. En aquest sentit, MoraBanc ja ha tancat el primer trimestre d’enguany amb un increment del benefici superior al mateix període del 2016.  

MoraBanc també ha destinat part del seu resultat de l’exercici 2016 a provisions per enfortir el seu balanç mantenint-lo com el més sòlid de la plaça. La ràtio de solvència del banc s’ha incrementat quatre punts fins al 32,41%, en base a la normativa andorrana, i fins a un 19,04% (CET1) segons els estàndards internacionals (Basilea III). La ràtio de liquiditat és del 62,81% (normativa andorrana)  i se situa en 196% com a coeficient de liquiditat de Basilea III (LCR), superant àmpliament els estàndards mínims.

Durant el 2016, MoraBanc s’ha adaptat íntegrament als nous requeriments legals i regulatoris derivats de l’intercanvi automàtic d’informació, mantenint el volum de recursos gestionats en 6.791 milions d’euros amb una lleu baixada del 4,5%.

El conseller delegat de MoraBanc, Pedro González Grau, ha destacat que els resultats del 2016 «són satisfactoris i previstos en el pla estratègic en un exercici marcat pel procés de transformació del banc que comporta fortes inversions».

Les dades queden recollides a la memòria 2016 de MoraBanc que, per segon any, presenta els seus resultats seguint els principis de la Global Reporting Initiative (GRI), una guia voluntària per a les empreses per comunicar l’impacte del negoci sobre elements crítics de sostenibilitat.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT