PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Pallardó declara que va rebre pressions de fiscals

L’haurien coaccionat per vincular Pujol amb BPA

Per El Periòdic

Una entrada d’una oficina de BPA.
Una entrada d’una oficina de BPA. | TONY LARA
L’empresari Rafael Pallardó, imputat en el cas Emperador, va ratificar ahir davant la Fiscalia Superior de Catalunya que va ser coaccionat pels fiscals del cas 3% perquè vinculés l’expresident de la Generalitat Jordi Pujol amb moviments de fons a BPA, segons va destacar ahir Efe. L’empresari abans d’ahir va declarar davant la justícia catalana, que investiga la denúncia per coaccions que va presentar Pallardó contra els fiscals Anticorrupció José Grinda i Fernando Bermejo i Juan José Rosa. En aquest sentit, el fiscal cap d’d’Anticorrupció, Manuel Moix, va remetre la denúncia al Fiscal Superior de Catalunya, perquè va apreciar que podria existir un delicte de coaccions. 
 
Pallardó va col·laborar amb la justícia en l’anomenat cas Emperador sobre un suposat blanqueig de capitals, confessant que es dedicava a portar els diners de la xarxa de Gao Ping la BPA. Segons el relat de l’empresari, les suposades coaccions van ocórrer al març del 2015, en una reunió a la qual van assistir els tres fiscals esmentats. Pallardó va assegurar que Grinda i Bermejo van instar a lliurar uns correus electrònics destinats a ell, en els quals BPA li demanava que lliurés unes quantitats de diners a unes persones amb les inicials JP, JPM i JPmarta. Segons l’empresari, els fiscals li van insistir perquè admetés que les inicials corresponien a l’expresident català Jordi Pujol i la seva esposa Marta Ferrusola i es van mostrar visiblement irats quan l’empresari es va negar a fer-ho, alhora que li advertien que anava a perdre els favors processals que li havien promès. No obstant això, va precisar que no estava disposat a mentir sobre la identitat de JP, que va assegurar era un exdirectiu del BPA.

A més, Pallardó va ressaltar que, vuit dies abans de la trobada amb els fiscals, el seu advocat el va instar a viatjar a Andorra per reunir-se amb un oficial de la policia del Principat, per tal de col·laborar amb la justícia, garantint-li que, malgrat que tenia prohibit abandonar el país, Grinda estava al corrent de la situació. Un cop a la comissaria del Principat, se li va prendre declaració formal mentre rebia una trucada del fiscal general d’Andorra en què aquest li va transmetre el missatge de Grinda que compliria amb el promès sempre que declarés en el sentit que interessava a la policia andorrana. Quan va acabar la declaració, va afegir, va ser detingut un exdirectiu de BPA i intervinguda l’entitat.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT