PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

El FeMAP s’inaugurarà a la Seu amb ‘El Llibre Vermell de Montserrat’

El primer concert mostra una de les obres musicals catalanes més universals

Per EL PERIÒDIC

Cartell del FeMAP d’aquest any.
Cartell del FeMAP d’aquest any. | RÀDIOSEU
El Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP) ja ha presentat al seu portal web un avanç de la programació de la setena edició, que se celebrarà al llarg d’aquest juliol i agost arreu del Pirineu català i d’Andorra i oferirà un total de set espectacles a la Seu d’Urgell. 
 
Segons informa RàdioSeu, el certamen preveu dur a terme enguany fins a 49 concerts repartits en 36 municipis que ofereixen els seus espais culturals i monuments més emblemàtics per acollir les actuacions.
 
La Seu, ciutat impulsora del FeMAP des de la primera edició, acollirà novament la inauguració, que enguany estarà protagonitzada per El Llibre Vermell de Montserrat, una de les obres musicals catalanes més universals i peça cabdal de la música medieval. 
 
El còdex, datat de 1399 i conservat a l’Abadia de Montserrat, conserva la que és considerada com la primera anotació coreogràfica del món. La interpretació, el dia 1 de juliol a les nou del vespre a la Catedral, serà a càrrec del Cor Francesc Valls, el conjunt Magister Petrus i l’Esbart Dansaire de Rubí. El dia següent també es podrà veure a Berga.
 
El segon espectacle de FeMAP serà Salve Regina, del Choeur de Chambre de Namur, que es presentarà a Ripoll el 7 de juliol i a la Seu el 8 de juliol, les 21.30 hores de la nit.
 
La capital alturgellenca també acollirà el 20 de juliol el concert De vos som amorós, del conjunt Lucentum XVI, que el dia següent actuarà també a Berga.
 
Els concerts previstos a la Seu es reprendran el 14 d’agost amb La voce nel violino, de l’Imaginarium Ensemble. Al cap de tres dies, el 17 d’agost, el conjunt Al Ayre Español presentarà I vanni occulti. I finalment, el 25 d’agost, en el marc de la Festa Major urgellenca, l’Academia del Piacere i Núria Vidal oferiran el concert Muera Cupido.
 
A banda dels espectacles esmentats, s’oferiran concerts a altres indrets, com Organyà, Estamariu o al Niu de l’Àliga. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT