PUBLICITAT

Més a prop dels visitants asiàtics

BancSabadell d’Andorra i l’empresa de targetes xinesa UnionPay segellen un acord

Fonolleda durant la presentació de l’acord amb UnionPay, ahir.
Fonolleda durant la presentació de l’acord amb UnionPay, ahir. | MARICEL BLANCH
Un pas més per apropar-se al turisme asiàtic. Això és el que s’ha aconseguit amb l’acord a què han arribat el BancSabadell d’Andorra i UnionPay, la principal empresa operadora de targetes de Xina i bona part d’Àsia. De fet, és la més important del món amb més de 6.000 milions de targetes emeses i acceptades a més de 160 països.
 
Aquest era un dels principals reclams del sector, va explicar ahir en l’acte de presentació de l’acord el director comercial de Banca Comercial de BancSabadell d’Andorra, Gerard Fonolleda. «Vam rebre la participació de comerciants i hotelers del país, que ens van dir que volien atreure el turisme xinès», va manifestar ahir Fonolleda.

El fet de no disposar d’aquesta forma de pagament havia comportat molts problemes als comerciants, segons la presidenta de l’associació de comerciants de l’avinguda Meritxell, Susagna Venable.  Fins i tot, va ressaltar que havien arribat a perdre compres perquè aquest turista no podia pagar amb les targetes del seu país. En concret, havia de disposar amb un altre sistema o bé tenir diners en efectiu. Amb això, va dir Venable, els comerços andorrans podran ser més competitius. «Segur que ens aporta més turistes», va pronosticar.

Precisament, aquest és el repte que també es persegueix des del Govern. El ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, va detallar que actualment hi ha al voltant d’uns 6.000 turistes asiàtics que venen al Principat, però que la idea és atreure’n més. Tot i que en números absoluts són pocs, va indicar que en dos anys s’ha doblat l’arribada de turistes d’aquests països. Així mateix, va assenyalar que acords com els de UnionPay són «passos que el que fan és poder fer més fàcil l’experiència d’aquest turisme a Andorra siguin més agradable». 

Per la seva part, Pilar Escaler, directora de la Cambra de Comerç, va opinar que la targeta pot «ajudar a posar a Andorra dins del mapa dels xinesos», ja que la Xina té unes polítiques de promoció dels Estats en els quals es poden pagar amb la targeta. «El turista xinès podrà venir a Andorra sense tenir les dificultats que podria tenir fins ara», va sentenciar Xavier Altimir, president de la Confederació Empresarial d’Andorra (CEA). 

A partir de juny es podrà pagar amb la targeta en els establiments, mentre que en una segona fase es podrà treure diners dels caixers. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT