PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Crèdit Andorrà obté un benefici de 65 milions d’euros el 2016

El volum de negoci s’ha situat en els 15.885 milions d’euros i els recursos de clients en els 13.068 milions

Per El Periòdic

La central de Crèdit Andorra a la plaça de la Rotonda d’Andorra la Vellla.
La central de Crèdit Andorra a la plaça de la Rotonda d’Andorra la Vellla. | MARICEL BLANCH
El Grup Crèdit Andorrà va tancar el 2016 amb el manteniment de les principals magnituds i la consolidació del negoci en el procés d’internacionalització, en un any complex de canvi i reestructuració del sistema financer internacional i d’adaptació al nou marc regulador, segons un comunicat de l’entitat. En aquest context, Crèdit Andorrà va tancar l’exercici passat amb un benefici net de 65 milions d’euros el 2016.
 
El balanç consolidat del Grup el 31 de desembre del 2016 va presentar un volum de negoci de 15.885 milions d’euros, dels quals 13.068 milions corresponen a recursos de clients i 2.817 milions d’euros a inversió creditícia. 

En aquest context de canvi en l’entorn i en el marc regulador, el Grup Crèdit Andorrà va donar compliment als requeriments d’adequació al nou marc normatiu (NIIF, Basilea III, Acord Monetari) de cooperació i transparència, i a l’intercanvi automàtic d’informació fiscal, amb l’adaptació dels serveis i dels processos als estàndards internacionals per tal de competir en igualtat de condicions amb la resta de places financeres mundials. 

D’altra banda, el marge ordinari va assolir els 239,33 milions d’euros, que en un entorn de tipus d’interès històricament baixos, posa de manifest la capacitat del model de negoci del Grup de generar resultats de la seva activitat ordinària de manera recurrent. 

Aquests resultats es van veure reforçats per una elevada ràtio de solvència que se situa en el 21,72% (més del doble del mínim legal exigit, del 10%), i una ràtio de liquiditat del 59,03% (el mínim legal és del 40%). Aquests indicadors reflecteixen la bona gestió del Grup, caracteritzada per un perfil de risc baix i una política contínua de reforçament orgànic del capital. 
 
A tancament del 2016, els fons propis del Grup es va situar en els  654 milions d’euros, fet que va permetre continuar disposant d’un nivell adequat de capitalització per garantir un creixement sostingut. Crèdit Andorrà «es va situar en el nivell de  capitalització més important del sector financer andorrà», va remarcar l’entitat.  

«Hem estat capaços de mantenir magnituds i consolidar les nostres posicions en un any especialment complex, fet que constata el bon funcionament del nostre model de negoci a Andorra, Europa i Amèrica. Els grans eixos vertebradors de la nostra gestió com a banc de referència a Andorra són el bon govern, la responsabilitat i el servei al client», va assenyalar Josep Peralba, conseller delegat de Crèdit Andorrà, segons es recull en el comunicat. H

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT