PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Marc Cartes protagonitza la nova sèrie de sobretaula de TV3

L’actor forma part de l’elenc artístic de la producció ‘Com si fos ahir’, que s’estrena al setembre

Per EL PERIÒDIC

Marc Cartes en una escena d’avançament de la nova sèrie de Televisió de Catalunya.
Marc Cartes en una escena d’avançament de la nova sèrie de Televisió de Catalunya. | EL PERIÒDIC
Els fans de La Riera poden estar tranquils perquè la nova sèrie que prepara Televisió de Catalunya per a la sobretaula compta amb rostres molt coneguts de la petita pantalla. Diumenge, després de l’emissió de l’últim capítol de la producció protagonitzada per Mercè Sampietro i Pere Arquillué, un avançament va revelar qui serà un dels actors principals de Com si fos ahir: l’andorrà Marc Cartes. Cartes ha coprotagonitzat sèries d’èxit a TV3, com Poblenou, Laberint d’ombres, Ventdelplà i Kubala, Moreno, Manchón. A La Riera també han actuat actors andorrans: Roger Casamajor, Pere Tomàs i Maria Lanau.

Dirigida per Sònia Sánchez i amb idea original i direcció argumental de Núria Furió, la sèrie girarà al voltant d’una colla d’antics amics que es retroben al cap de 25 anys. A més de Marc Cartes, també actuen Àurea Márquez, Eduard Farelo, Montse Germán, Sílvia Bel, Alícia González Laá, Andrés Herrera i Jordi Rico. El 10 de juliol començarà el rodatge de la sèrie, ambientada a Barcelona.

Núria Furió, que ha participat com a guionista a sèries com Plats bruts o La Riera, ha explicat què l’ha inspirat per escriure la trama de Com si fos ahir: «Tots tenim amics que es van perdre en el temps, i a tots ens faria gràcia retrobar-los. I quan ho aconseguim és maco continuar allà on ho vam deixar. Posar-nos al dia no és el més urgent. Ja sorgirà».

Sònia Sánchez, que ha liderat sèries com Infidels i Nissaga de poder, està molt satisfeta del repartiment del nou projecte i també de la resposta que ha tingut per part dels actors: «Els fa tanta il·lusió com a nosaltres trobar-se i compartir aquest viatge. A través d’ells compartirem les tardes amb uns personatges que  estan una mica espantats per si estaran a l’alçada en aquest retrobament, tot i que no s’ho perdrien per res del món», segons informa TV3.

Com si fos ahir arrenca amb un accident que provoca la retrobada d’uns antics companys d’institut que, després de 25 anys, es troben al funeral d’un d’ells. L’època de l’institut, quan feien BUP i COU al Reina Sibil·la, els va convertir «en un grup heterogeni, gamberro i ple de vida». Als anys 80, eren una colla de joves que es pensaven que serien amics tota la vida, però després aquesta els va anar repartint fitxes molt diverses. I ara, quan ja en tenen gairebé 50, es retroben i, de mica en mica, reprenen aquella amistat, adonant-se que les expectatives de vida no sempre es compleixen i que, si ho fan, sempre van carregades amb alguna sorpresa. Per tots ells, tornar a tenir un grup d’amics representa un oasi lúdic enmig dels maldecaps de cada dia. Ara tornen a tenir algú amb qui sopar o fer una copa per distreure’s. Però com més s’estrenyen els llaços, més es compliquen les relacions. Malgrat les friccions, les desavinences i els conflictes puntuals, formen un grup compacte que s’ajuda a tirar endavant.

La sèrie no serà una comèdia, però l’humor sorgirà de les situacions de cada dia.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT