Andorra acaba vuitena a la Copa d’Europa de Nacions d'atletisme

Pol Moya, únic andorrà a pujar al podi amb un segon lloc als 800 metres

Raquel Guri, novena en salt de llargada femení, diumenge a Malta.
Raquel Guri, novena en salt de llargada femení, diumenge a Malta. | FAA
Andorra va finalitzar en la vuitena posició sobre deu països a la Tercera Divisió de la Copa d’Europa de Nacions que es va disputar el cap de setmana passat a Malta. El combinat tricolor, format per 24 corredors, va sumar 132 punts i va acabar per davant de l’Associació de Petits Països (Aasse, 118 punts) i Azerbaidjan (90) i el podi el van ocupar Luxemburg amb 317 punts, pels 266 de Bòsnia i Hercegovina i els 262 de Geòrgia, bronze amb tan sols mig punt més que la selecció amfitriona.
Pol Moya va ser l’andorrà més destacat i l’únic que va ser capaç de pujar al podi. La promesa del Club d’Atletisme Valls d’Andorra va acabar segon en els 800 metres amb un temps d’1:52.48, a només 59 centèsimes del guanyador, el bosnià Abedin Mjezinovic i amb un marge de més d’un segon sobre el tercer i de més de dos del quart.
Una altres actuació destacada va correspondre a Nahuel Carabaña, que va aconseguir un meritori quart lloc als 3.000 obstacles a menys de quatre segons del podi, que a aconseguir el bosnià Belmin Mrkanovic. També va tenir el podi a tocar Maria Gómez per una quarta posició al salt  amb perxa, però sense el mèrit de Carabaña, ja que només eren quatre participants i l’andorrana, amb una millor marca d’1,97 metres, va acabar molt lluny de la tercera, que va saltar-ne més de tres.
Una de les decepcions de la delegació tricolor va ser Clàudia Guri, una de les millor atletes que té el Principat. L’any passat va pujar al podi amb un salt d’1,75 i en aquest només ha pogut saltar 1,60 i va haver-se de conformar amb la sisena plaça, a 20 centímetres del podi, marcat en 1,80, la seva millor marca.